Clicky

zondag 19 mei 2024 - 16:37 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsLichaam in afgebrande schuur Berkel en Rodenrijs is van 20-jarige Rotterdammer

Lichaam in afgebrande schuur Berkel en Rodenrijs is van 20-jarige Rotterdammer

BERKEL EN RODENRIJS -Het lichaam dat maandag door een minderjarige jongen werd gevonden in een afgebrande schuur in Berkel en Rodenrijs is van een 20-jarige man uit Rotterdam.

Woensdag wordt sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, om de doodsoorzaak te achterhalen. In het pand zijn ook spullen gevonden voor de productie van verdovende middelen, meldt de politie dinsdag.

Dat het lichaam niet eerder werd gevonden door politie of brandweer, komt volgens een woordvoerster van de politie doordat de brandweer het nadat de brand was geblust nog niet veilig vond om de schuur in te gaan.

Ook waren er geen vermisten en dus geen reden om aan te nemen dat er mensen in het pand waren. Daarom is besloten niet zondagavond nog de schuur in te gaan, legt de woordvoerster uit. Wel werd toen besloten om maandagmiddag forensisch onderzoek te doen. “We werden ingehaald door de actualiteit, omdat maandagochtend het lichaam al werd ontdekt door een omwonende.”

De brand aan de Noordeindseweg in het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs brak zondag uit. De politie liet toen al weten rekening te houden met brandstichting. Kort na de melding van de brand werden in de omgeving twee verdachten aangehouden van 21 en 28 jaar. Zij zitten nog vast en worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...