Clicky

donderdag 23 mei 2024 - 07:47 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIran meldt aanval met mini-drones zonder schade

Iran meldt aanval met mini-drones zonder schade

TEHERAN – Iran zegt dat er mini-drones zijn neergehaald in Isfahan, na berichten over een Israëlische raketaanval. Volgens buitenlandminister Hossein Amirabdollahian zijn er geen slachtoffers en is er geen schade ontstaan. Hij legde een link met aartsvijand Israël, door te stellen dat pro-Israëlische media het incident afschilderen als overwinning, terwijl het een nederlaag zou zijn.

Met de verklaring zegt het regime in Teheran dat er eigenlijk niet veel aan de hand is. Iran liet al doorschemeren geen wraak te willen nemen. Iraanse staatsmedia hadden eerder al Amerikaanse mediaberichten over een raketaanval tegengesproken.

Volgens een Amerikaanse topfunctionaris zijn er drie raketten afgevuurd door Israëlische gevechtsvliegtuigen die niet boven Iran vlogen. Hij sprak tegen de Amerikaanse zender ABC News over een zeer beperkte aanval. Doelwit was een radar van de luchtverdediging in de buurt van Isfahan. De basis maakt deel uit van de bescherming van een nucleaire installatie in Natanz, aldus de functionaris. Het radarstation lijkt uitgeschakeld, maar dat is nog niet definitief vastgesteld.

Het zou gaan om een vergeldingsactie na de ongekende Iraanse aanval afgelopen weekend op Israël. Israël en het Amerikaanse defensieminister wilden geen commentaar geven. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei alleen dat de Verenigde Staten bij geen enkele “offensieve operatie” betrokken was. Waarnemers zien de gematigde reacties als een teken dat Israël en Iran de actie als onbelangrijk willen voorstellen om verdere escalatie te voorkomen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS