Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:12 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIraanse generaal waarschuwt Israël tegen aanval op nucleair doel

Iraanse generaal waarschuwt Israël tegen aanval op nucleair doel

TEHERAN – Een topgeneraal van de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) waarschuwt Israël om geen nucleaire faciliteiten in Iran te bestoken. Als dat gebeurt, zal Iran dergelijke doelen in Israël aanvallen. Iran houdt rekening met een Israëlische vergeldingsactie na een ongekende aanval op Israël.

Ahmad Haghtalab, het hoofd van de afdeling nucleaire bescherming en veiligheid van de IRGC, verklaarde volgens Iraanse staatsmedia dat elke aanval op Iraanse nucleaire locaties “zeker” met een tegenaanval op nucleaire faciliteiten in Israël beantwoord zal worden.

Hoewel Israël nooit heeft toegegeven over kernwapens te beschikken, wordt daar internationaal wel van uitgegaan. Iran heeft de nucleaire faciliteiten van Israël “geïdentificeerd” en beschikt over de “benodigde informatie over alle doelen”, aldus Haghtalab.

Iran viel Israël zaterdag voor het eerst rechtstreeks aan, als wraak voor een luchtaanval op de Iraanse diplomatieke vertegenwoordiging in Syrië op 1 april. Zeven leden van de Iraanse Revolutionaire Garde kwamen in Syrië om het leven. Iran houdt Israël verantwoordelijk.

Het is nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren op het geweld van afgelopen weekend. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu stelt dat zijn land het recht heeft zichzelf te beschermen. Iran heeft gewaarschuwd dat het hard zal optreden tegen verdere “agressie”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS