Clicky

donderdag 13 juni 2024 - 22:01 uur
Home Blog

Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL – Het “grote aantal geannuleerde vluchten” bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

“We vinden de situatie dermate verontrustend dat we hebben aangegeven een dringend gesprek te willen met de directie van Transavia om de ernst van deze problemen te benadrukken en om te praten over substantiële oplossingen op korte termijn”, schrijft het sectiebestuur van VNC voor Transavia-medewerkers.

VNC-voorzitter Chris van Elswijk legt uit dat cabinemedewerkers in de frontlinie staan als passagiers ontevreden zijn, bijvoorbeeld over gecancelde vluchten. “Ze krijgen de volle lading over zich heen. Dat signaal komt ook vanuit de leden naar ons”, zegt hij.

Transavia maakte in maart bekend aanpassingen in het vluchtschema door te voeren om uitgelopen onderhoudswerkzaamheden. Op 18 april moest de maatschappij ook meerdere vluchten schrappen om problemen met de vloot. Om welke aantallen het gaat, maakt Transavia niet bekend.

Cabinemedewerkers van Transavia zijn ook bezorgd over de nachtsluiting die het demissionaire kabinet stapsgewijs wil invoeren voor Schiphol. Voor de budgetmaatschappij van Air France-KLM zijn de start- en landingsrechten in de nachturen juist belangrijk voor het verdienmodel.

“Een nachtsluiting op Schiphol zou funest zijn voor Transavia. Nu vliegen we drie blokken per dag. Als de nacht daar uitvalt, gaat alles eigenlijk over de schutting naar de buren. Dan vliegen mensen vanaf Brussel of Düsseldorf”, zegt Van Elswijk.

Transavia wilde niet inhoudelijk reageren op het bericht van VNC.

Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

Boeing

WASHINGTON – Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit “te weinig betrokken” geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

“De FAA had veel beter zicht moeten hebben op wat er gaande was bij Boeing voor 5 januari”, zei Whitaker. De procedures voor het incident met een Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines waren volgens hem te veel gericht op papierwerk en niet op inspecties.

Sinds het bijna-ongeluk stuurt de toezichthouder veel meer inspecteurs op pad, verzekerde Whitaker de senatoren. Zelf zal hij vrijdag een Boeing-fabriek bezoeken in de staat South Carolina. “We gebruiken alles wat binnen onze handhavingsmogelijkheden ligt om ervoor te zorgen dat Boeing rekenschap geeft voor iedere overtreding. We voeren op dit moment meerdere onderzoeken uit bij Boeing en verwerken een aantal meldingen van klokkenluiders”, zei Whitaker.

Deurpaneel

Het verlies van het deurpaneel was de aanzet van nieuwe onderzoeken naar de kwaliteit van Boeing-toestellen. De organisatie die vliegtuigongelukken onderzoekt, de NTSB, ontdekte dat vier belangrijke bouten niet vastzaten en er geen documenten waren over het verwijderen van die onderdelen. Niet alleen de FAA, maar ook het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoekt het incident met de MAX 9.

Na januari kwamen meer berichten over problemen met de kwaliteitscontroles bij Boeing-vliegtuigen naar buiten, zoals bij de 787 Dreamliner. Hier zouden controles op de verbinding tussen de romp en vleugel niet zijn uitgevoerd, maar wel geregistreerd.

Volgens Whitaker moet Boeing een “fundamentele verschuiving” doormaken op het gebied van veiligheid. Maar hij erkende ook dat de FAA te afwachtend is geweest. Hij beloofde daarom een proactievere aanpak.

Markuszower na screening geen PVV-minister, Faber vervangt hem

DEN HAAG – Gidi Markuszower wordt toch geen minister van Asiel en Migratie voor de PVV, meldt Geert Wilders op X. “De inhoud van de naslag over Gidi Markuszower was reden voor mij om zijn kandidatuur in te trekken”, meldt de PVV-leider, verwijzend naar de screening door de AIVD. Marjolein Faber, eveneens Kamerlid, komt in zijn plaats. Wilders meldt niet of zij ook vicepremier wordt.

De PVV-leider heeft formateur Richard van Zwol geïnformeerd over zijn besluit.

Wilders heeft Markuszower al eerder opzij geschoven in 2010 door hem van de kieslijst te halen. Dat gebeurde nadat toenmalig minister Ernst Hirsch Ballin de PVV-leider ervan op de hoogte had gesteld dat veiligheidsdienst AIVD hem als “integriteitsrisico” bestempelde. Later werd hij desondanks Eerste Kamerlid en vervolgens Tweede Kamerlid. Kamerlid Markuszower is ook ooit opgepakt voor verboden wapenbezit.

Markuszower laat aan RTL Nieuws weten “dat het allemaal kafkaësk aanvoelt en dat een gemiddelde terrorist meer rechten lijkt te hebben dan een politicus met een scherpe mening” en herhaalt die woorden later aan het ANP. Hij gaat nu gewoon verder als lid van de Tweede Kamer, zegt hij.

Faber (1960) zit sinds vorig jaar in de Tweede Kamer. Ze voert daar het woord op het terrein van Justitie en Veiligheid. Jarenlang zat ze in de Eerste Kamer (2011-2023). Ze gaf daar vanaf 2014 ook leiding aan de PVV-fractie. Daarnaast was ze ruim 12,5 jaar lid van de Provinciale Staten van Gelderland.

In 2015 kwam ze in opspraak toen naar buiten kwam dat ze met PVV-fractiegeld het bedrijfje van haar zoon had betaald om de website van PVV Gelderland te beheren. Later bleek de zoon ook de website voor de PVV-fractie in de Eerste Kamer te hebben gemaakt. De kwestie had uiteindelijk geen politieke gevolgen voor Faber.

Twee nieuwe lesvrachtwagens voor Hoekstra Opleidingen

ALKMAAR – Hoekstra Opleidingen de totaalopleider uit Alkmaar heeft haar wagenpark uitgebreid met twee nieuwe lesvoertuigen.

Het betreft een Mercedes Benz Actros 5 Big-cabine 1840L 4×2 bakwagen en een MAN TGX 18.440 4 x 2 BLCH bakwagen.

Beide voertuigen zullen worden ingezet voor rijlessen C en CE en Code 95 nascholing praktijk.

Er is voor deze twee merken gekozen vanuit een samenwerking welke Hoekstra Opleidingen heeft met beide truckmerken en hun leveranciers Gomes en BTS.

VK komt met sancties tegen schepen uit Russische ‘schaduwvloot’

LONDEN – Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe sancties tegen Rusland aangekondigd die voor het eerst gericht zijn op schepen uit de zogenaamde schaduwvloot. Deze olietankers helpen de Russen om beperkingen op de export van olie te omzeilen. De oliehandel is een belangrijke inkomstenbron voor het Kremlin, dat daarmee de oorlog tegen Oekraïne financiert.

Veel westerse landen hebben de import van Russische olie aan banden gelegd en willen wereldwijd de inkomsten beperken door een maximumprijs af te dwingen. Maar via overwegend verouderde schepen met ondoorzichtige eigendomsstructuren ontloopt Rusland veel van die obstakels. De Britse regering kondigt nu aan dat vier van die schepen op de sanctielijst komen, waardoor ze onder andere geen toegang krijgen tot havens in het Verenigd Koninkrijk.

De Britten kondigden meer sancties aan. In navolging van de Verenigde Staten voeren ze ook strafmaatregelen in tegen de belangrijkste effectenbeurs in Moskou. De beurs kondigde daarop aan geen transacties in dollars of euro’s meer te kunnen uitvoeren. Ook komen er nieuwe sancties tegen bedrijven in China, Israël, Turkije en Kirgizië die het Russische leger munitie, chips of machines zouden leveren.

Het nieuws over de sancties viel samen met de top van de G7 in Italië, waar ook de Oekraïense president Volodymyr Zelensky aanwezig was. Regeringsleiders van het blok rijke landen sloten een principeakkoord over leningen van 50 miljard dollar aan Oekraïne die worden gedekt door de winsten op bevroren Russische tegoeden. In een reactie op dat plan dreigde het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken met tegenmaatregelen die erg pijnlijk zouden zijn voor de Europese Unie.

Fietser komt om bij verkeersongeluk in Overijsselse Haarle

HAARLE – In Haarle is donderdag een fietser om het leven gekomen door een verkeersongeluk, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde op de Vagevuursweg in de Overijsselse plaats.

De fietser kwam in botsing met een taxibus. Hulpdiensten gingen ter plaatse, de politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Over de identiteit van de overleden persoon zijn nog geen mededelingen gedaan.

De weg ter hoogte van de kruising met de Bathemerweg is afgesloten om het incident.

Tien nieuwe Volvo FH-trekkers voor KSZ Transport

MOERDIJK – Snelgroeiend transportbedrijf KSZ Transport uit Moerdijk kiest bij de uitbreiding van zijn wagenpark voor Volvo Trucks. De voorkeur van chauffeurs, de betrouwbaarheid en de uitgebreide veiligheidsfuncties zijn doorslaggevende redenen om voor Volvo Trucks te kiezen. De tien nieuwe Volvo FH 460 4×2-trekkers zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

KSZ Transport heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt en is uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de transportsector. Met bijna 80 voertuigen op de weg en plannen om dit aantal de komende jaren nog verder uit te breiden, richt KSZ Transport zich specifiek op voedsel- en retaildistributie.

“Onze inzet op kwaliteit en innovatie heeft ons in staat gesteld om een breed scala aan grote klanten te bedienen. Met onze uitgebreide ervaring in voedsel- en retailtransport blijven we onze dienstverlening verder ontwikkelen”, aldus directeur Onur Arslan.

Voorkeur voor Volvo Trucks

De nieuwste aanwinsten in de vloot zijn tien Volvo FH’s met Globetrotter-XL-cabine voor winkeldistributie. Arslan: “Voor ons is dit deels vervanging en deels uitbreiding. We rijden sinds 2016 met Volvo-trucks en daar zijn we zeer tevreden over. De trucks zijn ontzettend betrouwbaar en chauffeurs lopen ermee weg. Als werkgever luisteren we naar hun wensen want we vinden het heel belangrijk dat zij hun werk met plezier doen. Meer dan de helft van ons wagenpark bestaat uit Volvo-trucks en chauffeurs vinden het geweldige voertuigen om mee te werken. Volvo onderscheidt zich ook met de uitgebreide veiligheidsfuncties. Onze nieuwe Volvo FH’s hebben bijvoorbeeld een dodehoekcamera. Voor de winkeldistributie komen we veel in binnensteden en dan zijn voor de chauffeur alle extra ogen zeer welkom.”

Onderhoud voor een vast bedrag

Onderhoud laat KSZ Transport uitvoeren bij Bluekens Trucks en Bus in Breda. “Over de dealer heb ik niets dan lof”, vertelt Arslan. “De service en de werkplaats zijn heel goed. Bluekens doet het volledige onderhoud voor ons. Voorheen sloten we voor iedere truck een apart reparatie- en onderhoudscontract af, maar sinds enige tijd maken we gebruik van de service Bluekens Budgetbeheer. Bluekens Budgetbeheer maakt onderhoud heel transparant. Hét grote voordeel is dat we onderhoud aan trucks en trailers kunnen onderbrengen in één contract. In samenwerking met Bluekens Truck en Bus kijken we naar de onderhoudsbehoefte van ons wagenpark en sluiten we een jaarcontract af. We betalen een vast bedrag per maand voor ons volledige wagenpark zodat we precies weten wat we aan onderhoud kwijt zijn.”

Eerste elektrische truck

KSZ Transport gaat binnenkort ook elektrische trucks inzetten voor winkeldistributie. Arslan: “We hebben AanZET-subsidie toegekend gekregen voor in ieder geval twee elektrische trucks. Het worden onze eerste elektrische trucks en dat vraagt een goede voorbereiding omdat je ook rekening moet houden met zaken als opladen et cetera. Ook dat traject doorlopen we samen met Bluekens Truck en Bus. Bluekens heeft veel expertise op het gebied van elektrisch rijden waar we ons voordeel mee kunnen doen.”

Snelgroeiende onderneming

KSZ Transport is in 2012 in Goes begonnen en is nu al jaren gevestigd in Moerdijk. Onder leiding van Onur Arslan en mede-eigenaar Murat Dankoz is het wagenpark het afgelopen jaar flink gegroeid. KSZ Transport mag onder meer verschillende retailers, winkelketens en een horecagroothandel tot zijn opdrachtgevers rekenen en verzorgt winkeldistributie door het hele land.

Woningbouwers: minister Keijzer juiste persoon voor woningmarkt

Mona Keijzer

VOORBURG – Woningbouwers zijn ervan overtuigd dat Mona Keijzer als nieuwe minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening de juiste persoon is om de problemen op de krappe woningmarkt aan te pakken. “Wij zijn verheugd om te zien dat een ervaren en gedreven professional deze belangrijke portefeuille gaat vervullen”, zegt branchevereniging WoningBouwersNL.

BBB maakte donderdag de nieuwe ministers en staatssecretarissen van de partij bekend. WoningbouwersNL is “verheugd” met Keijzer als woonminister. “Haar kennis en inzicht in de complexe juridische en bestuurlijke aspecten van ruimtelijke ordening uitte zich al tijdens de campagne met duidelijke stellingen ten aanzien van het woningbouwdossier.”

“Zo zei Keijzer vorig jaar in Nieuwspoort al dat twee derde betaalbaar bouwen wat haar betreft ‘geen dogma’ hoeft te zijn. Een duidelijke koers is noodzakelijk om de huidige woningnood aan te pakken en toekomstbestendige oplossingen te realiseren.”

Antwerpen zoekt nog naar vier vermisten na explosie flat

explosie flat Hoboken

ANTWERPEN – De hulpdiensten in Antwerpen zoeken na de zware explosie in een appartementsgebouw nog naar vier vermisten. Bij de ontploffing kwam een 44-jarige man om het leven en vielen minstens vijf gewonden.

De hulpdiensten zoeken heel behoedzaam, want het gebouw in stadsdeel Hoboken is zwaar beschadigd en wankel. Een eerste zoektocht met honden heeft niets opgeleverd. Hulpverleners hielden ook een moment stilte om mogelijke slachtoffers te kunnen horen, maar zonder resultaat.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie.

Veel stof

Een grote kraan is gearriveerd om het dak van het ingestorte gebouw te verwijderen. De afzettingen rond het pand zijn ruimer getrokken, omdat bij het opruimwerk veel stof vrijkomt. Omstanders zijn weggestuurd.

De bewoners van twee aangrenzende appartementen moeten volgens de brandweer elders overnachten. De stabiliteit van hun appartement is niet in gevaar, maar ze zouden te veel last hebben van het ruimingswerk dat mogelijk nog lang zal duren.

EU wil asielaanvragen na binnenkomst via visum inperken

Eric van der Burg

LUXEMBURG – De Europese ministers van Migratie en Asiel willen de zogeheten visa-vrije asielroute fors inperken. Een op de vijf mensen die in de Europese Unie asiel aanvraagt, doet dat nu nadat hij of zij via een visum een EU-land binnenkomt. “Dat is een hoog percentage. Daar moet echt aandacht aan worden besteed”, zei demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) na afloop van de vergadering met zijn Europese collega’s.

Die zitten volgens Van der Burg op een lijn. Als deze asielroute wordt ingeperkt “lever je daarmee echt een substantiële bijdrage om meer grip te krijgen op migratie”, zei de bewindsman. Concrete maatregelen zijn donderdag niet besproken.

Het grip krijgen op migratie staat niet alleen in Nederland hoog op de politieke agenda, maar in heel Europa. Via het in mei beklonken EU-migratiepact willen de lidstaten dat bereiken. Het gaat onder meer om het sneller behandelen van asielaanvragen die weinig kans van slagen hebben en een eerlijkere verdeling van asielzoekers over Europa.

Stappenplan inleveren

Eind dit jaar moeten de 27 EU-lidstaten hun stappenplan bij de Europese Commissie inleveren, waarin ze concreet aangeven welke wet- en regelgeving ze gaan voorbereiden en invoeren om op juni 2026 klaar te zijn. Dan wordt het nieuwe Europese migratiebeleid van kracht. Alle landen met Europese buitengrenzen moeten dan ook detentiecentra klaar hebben, waar kansarme asielzoekers hun procedure moeten afwachten.

Van der Burg heeft donderdag tijdens de vergadering met zijn ambtgenoten benadrukt dat de commissie er streng op moet toezien dat alle lidstaten tijdig klaar zijn met alle voorbereidingen. Afdwingen kan de commissie “in beginsel niet”, erkent hij. Maar als lidstaten zich niet aan de afspraken houden, zijn er wel sanctiemogelijkheden, zoals het opleggen van boetes.

Auto te water na aanrijding met vrachtwagen op N420 [+foto’s]

WOERDEN – Donderdagmiddag 13 juni rond 14.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Burgemeester van Zwietenweg (N420) in Woerden.

Een vrachtwagen en een personenauto zijn frontaal met elkaar in aanrijding gekomen. De personenauto gleed van het talud en kwam in het water tot stilstand.

Eén bestuurder werd nagekeken door het ambulancepersoneel.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht door de politie. De weg is volledig afgesloten voor het verkeer.

Een berger zal de auto afslepen.

Amsterdamse wijk IJburg krijgt er 950 woningen bij

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam en drie woningcorporaties hebben donderdag getekend voor de bouw van 950 nieuwe woningen in de wijk IJburg. Het gaat om 600 reguliere sociale huurwoningen en 350 flexwoningen. Deze blijven minimaal vijftien jaar staan en worden naar verwachting volgend jaar zomer opgeleverd.

De woningen komen op Strandeiland, een van de nieuw opgespoten eilanden in de Amsterdamse wijk. Naar verwachting komen er in totaal 8000 woningen op Strandeiland.

In de tweede helft van het jaar begint de bouw van de flexwoningen. Hiervan gaat 30 procent naar jongeren en 30 procent naar statushouders. Van de overige 40 procent is een deel gereserveerd voor mensen met een maatschappelijk beroep, zoals politieagenten of leraren. De flexwoningen kunnen na vijftien jaar naar een andere locatie worden verplaatst. Volgens de gemeente kunnen de woningen minimaal vijftig jaar meegaan.

In 2025 start de bouw van 600 reguliere huurwoningen, waarvan elke van drie woningcorporaties er 200 oplevert (De Alliantie, Ymere en Stadgenoot). Hiervan is de helft gereserveerd voor gezinnen, de andere helft voor starters. Naar verwachting zijn deze woningen in 2027 af.

Wethouder Reinier van Dantzig (woningbouw) tekende donderdag met plezier voor de woningen. “Mooi dat er weer woningen bij komen in Amsterdam, want elke woning telt. Duurzame woningen waar gezinnen terechtkunnen, maar ook jongeren, statushouders en maatschappelijke doelgroepen, zoals politieagenten en leraren. Het is belangrijk dat zij een plek kunnen vinden in de stad.”

Eveline Manders over haar nieuwe Scania 530 V8: “Alsof je over wolken rijdt”

HEEZE – EMT uit Heeze nam twee nieuwe Scania trekkers in gebruik waarvan één rondom luchtgeveerde 530S als 4×2 V8. De andere is een 460S Super 4×2 met eveneens een hoge cabine en de kenmerkende vlakke vloer. Daarmee is het bedrijf dat nu twee jaar bestaat, gegroeid tot 17 trekkende voertuigen.

EMT staat voor Eveline Manders Transport en dat is rond Eindhoven een bekende naam. “Ik kom uit het transportnest dat mijn vader Tinie Manders begonnen is. Dat ik nu een deel van die bedrijvigheid als EMT voortzet, komt omdat mijn broer en ik een aantal jaren nadat mijn vader de zaak aan ons over gedaan had, het bedrijf gesplitst hebben.”

“Dat was een spannende tijd”, blikt Eveline nu na twee jaar kort terug. “Maar het is allemaal goed gekomen. Ik heb toen heel veel steun ervaren van het personeel. Zo zijn alle chauffeurs die ik nodig had, met mij meegegaan. Dat was hartverwarmend. Inmiddels is dat allemaal water onder de brug. We hebben er met zijn allen de schouders ondergezet. En zeker nu met de nieuwe bedrijfskleuren, staat EMT als een huis helemaal in de richting zoals ik dat zie. Ik wil een degelijk transportbedrijf zijn dat langdurige relaties onderhoudt met zijn klanten. Die straks ook bediend kunnen worden met warehousing in de meest uiteenlopende vormen. Want we gaan nieuwbouw doen. De bouwvergunning is al rond en binnenkort gaat de schop de grond in voor een pand met 2.000m2 oppervlak.”

Toen Eveline EMT begon, nam ze 12 voertuigen mee. “Dat zijn er nu met de nieuwe Scania’s al 17. Daarmee is overigens, denk ik, de groei er voor nu even uit. Je moet nooit nee zeggen als iets je pad kruist maar het moet je wel passen. Met deze 17 voertuigen kunnen we premium diensten verlenen aan onze klanten. Als je te snel groot wordt, dreigt het gevaar dat je daar steken laat vallen. Dat moet niet.”

Dat zijn inzichten die Eveline met name van haar vader heeft meegekregen. “Ik meen dat heel serieus maar inderdaad, dat is ook altijd wel de houding van mijn vader geweest. Zoals wel meer opvattingen van hem. ‘Eveline, je kunt niet iets kopen als je er geen geld voor hebt’. Dus ook deze twee trucks zijn niet geleased. Ik ben blij dat mijn vader op de achtergrond nog aanwezig is. Hij beschikt natuurlijk over heel veel kennis. Maar aan de andere kant doe ik dingen ook heel anders. Want hij kan ook heel behoudend zijn met opvattingen die minder passen in deze tijd.”

EMT rijdt alleen met gesloten (koel)trailers. “Er is zoveel concurrentie in het zeiltrailerwerk dat ik daar als ik even kan, wil wegblijven. Ik wil niet op prijs concurreren. EMT staat voor premium service en langdurige eerlijke relaties met de klanten. Tijdens corona viel er veel werk weg. Daarna werd het een gekkenhuis en was er voor verladers ook vorig jaar bijna geen wiel te huur. Maar voor onze klanten hebben we in die tijd ook gewoon gedaan wat we hadden afgesproken. We zijn niet meegegaan in opportunistische prijsverhogingen. Geven en nemen: dat duurt het langste. Op die basis wil EMT de komende jaren uitbouwen naar een nog degelijker en gezonde mix aan activiteiten.”

EMT werkt veel voor ASML in de aanvoer van componenten. “We rijden ook voor andere machinebouwers. En dan zit er een deel van ons werk in food en pharma, doorgaans met FTL’s. Die blokvrachten hebben het voordeel dat je relatief snel weer aan de volgende rit kunt beginnen. Terug nemen we graag deelvrachten mee: dat is meer puzzelen voor de planner, maar is als je het goed doet lucratiever.”

Hoewel EMT zeker ook met een ander nationaal geproduceerd merk rijdt, heeft Scania een duidelijke beleving voor zowel Eveline als de chauffeurs die nu op de twee nieuwe voertuigen rijden. “We gebruiken de Scania’s voornamelijk op de grotere afstanden internationaal. Zelf vind ik het geruststellend om daar je nieuwste auto’s in te zetten. Je wilt geen stilstand.”

“Dat er nu bij ons een 460S en een 530S rijden, komt gedeeltelijk omdat ik het merk hoog heb staan, maar ook omdat die onderhandelingen al liepen bij de oude entiteit. Die heb ik meegenomen. De 460S is een auto met de nieuwe zuinige Super aandrijflijn waar je volgens mij als bedrijf het beste van twee kanten hebt. Voor de chauffeur een iets luxere cabine en ook internationaal voldoende vermogen. Voor het bedrijf een goede TCO. Bij de V8 is het natuurlijk veel meer emotie. Die is voor een chauffeur die al heel lang bij ons rijdt en er al meer dan een miljoen op zijn vorige Scania op had zitten. Die rijdt in deze auto natuurlijk als een koning. Maar ook daar geldt dat de inruilwaarde van een V8 altijd hoog blijft.”

Zelf heeft Eveline ook wel eens ritjes gedaan met de V8. “Even als springer voorladen van Heeze naar Tilburg en terug”, glundert ze. “Ik zit natuurlijk normaal gesproken op kantoor. Maar dit kon ik even niet laten. Echt: alsof je op wolken rijdt!”

Auto klem tussen vrachtwagen en vangrail na aanrijding in Breda [+foto]

BREDA – Op de rotonde van de Leursebaan met de IABC in Breda is een vrachtwagen door nog onbekende oorzaak in aanrijding gekomen met een auto.

De personenauto kwam vast te zitten tussen de vangrail en de vrachtwagen.

De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij. De brandweer heeft de inzittenden geholpen met uit het voertuig te komen.

De auto is zwaar beschadigd geraakt.

De politie sloot een gedeelte van de rotonde. Een berger gaat de auto takelen.

Kenteken overzetten niet mogelijk door technische storing RDW

ZOETERMEER – Het is donderdag laat in de middag nog steeds niet mogelijk om een auto of ander voertuig met een kenteken op een nieuwe naam te zetten.

Ook andere diensten liggen eruit. De RDW, de organisatie die de registratie van kentekens bijhoudt, heeft een technische storing.

Auto’s die worden gekeurd voor de apk kunnen momenteel ook niet worden afgemeld, aldus de woordvoerster. Verder raakt de storing onder meer ook het Nationaal Parkeer Register (NPR) en het aanvragen van rijbewijzen.

De storing begon donderdagochtend. De oorzaak van de problemen is gevonden. Er is iets niet goed gegaan bij de “schoning van de database”, wat werd gedaan omdat die te vol zat met oude data. Er wordt gewerkt aan een oplossing, maar wanneer die komt, is ongewis.

LAATSTE NIEUWS

Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website....