Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:00 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAntwerpen zoekt nog naar vier vermisten na explosie flat

Antwerpen zoekt nog naar vier vermisten na explosie flat

ANTWERPEN – De hulpdiensten in Antwerpen zoeken na de zware explosie in een appartementsgebouw nog naar vier vermisten. Bij de ontploffing kwam een 44-jarige man om het leven en vielen minstens vijf gewonden.

De hulpdiensten zoeken heel behoedzaam, want het gebouw in stadsdeel Hoboken is zwaar beschadigd en wankel. Een eerste zoektocht met honden heeft niets opgeleverd. Hulpverleners hielden ook een moment stilte om mogelijke slachtoffers te kunnen horen, maar zonder resultaat.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie.

Veel stof

Een grote kraan is gearriveerd om het dak van het ingestorte gebouw te verwijderen. De afzettingen rond het pand zijn ruimer getrokken, omdat bij het opruimwerk veel stof vrijkomt. Omstanders zijn weggestuurd.

De bewoners van twee aangrenzende appartementen moeten volgens de brandweer elders overnachten. De stabiliteit van hun appartement is niet in gevaar, maar ze zouden te veel last hebben van het ruimingswerk dat mogelijk nog lang zal duren.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×