Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:43 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAmsterdamse wijk IJburg krijgt er 950 woningen bij

Amsterdamse wijk IJburg krijgt er 950 woningen bij

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam en drie woningcorporaties hebben donderdag getekend voor de bouw van 950 nieuwe woningen in de wijk IJburg. Het gaat om 600 reguliere sociale huurwoningen en 350 flexwoningen. Deze blijven minimaal vijftien jaar staan en worden naar verwachting volgend jaar zomer opgeleverd.

De woningen komen op Strandeiland, een van de nieuw opgespoten eilanden in de Amsterdamse wijk. Naar verwachting komen er in totaal 8000 woningen op Strandeiland.

In de tweede helft van het jaar begint de bouw van de flexwoningen. Hiervan gaat 30 procent naar jongeren en 30 procent naar statushouders. Van de overige 40 procent is een deel gereserveerd voor mensen met een maatschappelijk beroep, zoals politieagenten of leraren. De flexwoningen kunnen na vijftien jaar naar een andere locatie worden verplaatst. Volgens de gemeente kunnen de woningen minimaal vijftig jaar meegaan.

In 2025 start de bouw van 600 reguliere huurwoningen, waarvan elke van drie woningcorporaties er 200 oplevert (De Alliantie, Ymere en Stadgenoot). Hiervan is de helft gereserveerd voor gezinnen, de andere helft voor starters. Naar verwachting zijn deze woningen in 2027 af.

Wethouder Reinier van Dantzig (woningbouw) tekende donderdag met plezier voor de woningen. “Mooi dat er weer woningen bij komen in Amsterdam, want elke woning telt. Duurzame woningen waar gezinnen terechtkunnen, maar ook jongeren, statushouders en maatschappelijke doelgroepen, zoals politieagenten en leraren. Het is belangrijk dat zij een plek kunnen vinden in de stad.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×