Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 08:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsHyzon gaat zich richten op Noord-Amerika en afvalverwerkingsindustrie en stopt in Nederland...

Hyzon gaat zich richten op Noord-Amerika en afvalverwerkingsindustrie en stopt in Nederland en Australië

BOLINGBROOK – Hyzon een in de V.S. gevestigde fabrikant en wereldwijde leverancier van hoogwaardige waterstofbrandstofcelsystemen gericht op het leveren van emissievrije energie om de meest veeleisende industrieën koolstofvrij te maken, heeft dinsdag 9 juli aangekondigd dat het bedrijf, nadat het zijn opties heeft overwogen en een analyse van de uitdagende marktomstandigheden in Europa en Australië heeft afgerond, zijn activiteiten in Nederland en Australië zal stopzetten.

In vergelijking met de Noord-Amerikaanse inspanningen om de waterstoftransitie en de invoering van emissievrije brandstofceltechnologie te versnellen, zegt Hyzon dat de overheidssteun voor brandstofcelaangedreven transport in Europa en Australië is afgenomen, en dat waterstofsubsidies in veel Europese landen zijn afgeschaft.

Hyzon wil momenteel het potentieel behouden om terug te keren naar de Europese en Australische markten als leverancier van brandstofcelsystemen aan Original Equipment Manufacturers (OEM’s).

“Ik wil mijn uiterste dank uitspreken aan onze toegewijde Europese en Australische teams die onvermoeibaar hebben gewerkt aan het bevorderen van de waterstoftransitie,” zei Parker Meeks, Chief Executive Officer van Hyzon.

“Dit was een complexe en moeilijke beslissing. Gezien de uitdagingen van het op de markt brengen van nieuwe technologie in een opkomende industrie, zijn we van mening dat we onze inspanningen moeten richten op de Noord-Amerikaanse markt en afvalindustrie en dat we toezicht moeten houden op onze testprogramma’s voor grote wagenparken. Deze zullen deze zomer van start gaan,” voegde Meeks toe.

In verband met de geplande exit-activiteiten verwacht het bedrijf kosten te maken van ongeveer 17 miljoen dollar, waarvan ongeveer 7 miljoen dollar naar verwachting in contanten zal zijn.

Deze kosten bestaan uit waardeverminderingen op voorraden zonder kasstroom van ongeveer 7 miljoen dollar, personeelsgerelateerde kosten van ongeveer 3 miljoen dollar, andere exitgerelateerde kosten van ongeveer 4 miljoen dollar en bijzondere waardeverminderingen zonder kasstroom van ongeveer 3 miljoen dollar.

Hyzon verwacht deze kosten te maken in het tweede en derde kwartaal van 2024 en de bijbehorende contante betalingen te doen in het derde en vierde kwartaal van 2024.

Verder voorziet het bedrijf dat het bepaalde verplichtingen niet langer zal hoeven na te komen, wat kan resulteren in non-cash winsten in het derde en vierde kwartaal van 2024. Hyzon kan deze non-cash winsten nu nog niet inschatten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×