Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:25 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSFinancieelBedrijfsinvesteringen groeien weer na forse daling

Bedrijfsinvesteringen groeien weer na forse daling

DEN HAAG – Bedrijven hebben in april 7,4 procent meer geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, machines, defensiematerieel, infrastructuur, vrachtwagens, opleggers en vliegtuigen werd meer geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In maart namen de bedrijfsinvesteringen nog met 8,6 procent af.

De mate waarin bedrijven bereid zijn om te investeren heeft volgens het CBS te maken met de situatie op de afzetmarkten. Ook de prestaties op de financiële markten zijn van invloed op de investeringsbereidheid, aldus het statistiekbureau. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. April had dit jaar drie werkdagen meer dan in 2023.

Het CBS meldt verder dat de omstandigheden voor investeringen in juni minder ongunstig zijn dan in april. Dat komt vooral doordat de daling van de export van goederen omsloeg in een stijging en de bezettingsgraad in de industrie is toegenomen. Ook de stijging van de aandelenkoersen was groter.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×