Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:37 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartRichard Moti gekozen als nieuwe hoofdbestuurder van Nautilus International

Richard Moti gekozen als nieuwe hoofdbestuurder van Nautilus International

VLAARDINGEN – Tijdens de jaarvergadering van Nautilus International op 18 juni 2024 is Richard Moti door de leden van de vereniging in Nederland gekozen als nieuwe hoofdbestuurder. Richard heeft een rijke ervaring zowel in het vakbondswerk als in lokaal bestuur en politiek. Zo was hij eerder wethouder sociale zaken en werkgelegenheid in Rotterdam en vakbondsbestuurder bij FNV Metaal.

Richard Moti: “Nautilus is een bijzondere vakbond in een enerverende sector. De komende jaren staan we voor grote uitdagingen, zoals het varen op emissieloze brandstoffen. Naast goede arbeidsvoorwaarden is het ook belangrijk dat werknemers veilig aan het werk blijven. Hier werk ik graag aan mee.”

Voorzitterswisseling

Daarnaast vond er een voorzitterswisseling plaats. Voormalig zeevarende Marcel van den Broek droeg de voorzittershamer na maar liefst 19 jaar grote inzet over aan Sascha Meijer. Sascha, voorheen werkzaam als vakbondsjurist en internationaal secretaris, stapte in 2015 van de FNV over naar Nautilus en was sinds haar verkiezing in het hoofdbestuur in 2017 actief als vice voorzitter. Zij is de eerste vrouwelijke voorzitter van Nautilus. Marcel van den Broek blijft in het hoofdbestuur en zal daarbinnen als vice voorzitter doorwerken tot zijn pensionering die voor 2026 gepland staat.

Sascha Meijer: “Ik voel me vereerd om de voorzittersrol van Marcel over te mogen nemen en ben blij met de steun van de onze leden. Marcel is voor mij een mooi voorbeeld van een dienende leider. Ik zet zijn werk voort, met mijn eigen stijl, als bestuurder steeds in direct contact met onze actieve leden op de verschillende maritieme werkvloeren. Want in samenwerking tussen kaderleden en vakbondsprofessionals ontstaat impact en vakbondskracht”.

Afscheid van Charley Ramdas

Ook namen we afscheid van hoofdbestuurder Charley Ramdas, die als algemeen secretaris en penningmeester vele jaren een cruciale rol heeft gespeeld in de versteviging van het vakbondswerk binnen de vereniging. We zullen Charley’s toewijding en enthousiasme missen en wensen hem het allerbeste in zijn toekomstige projecten.

Charley Ramdas: “Nautilus is een geweldige en emancipatoire beweging die veerkrachtig opkomt voor bestaanszekerheid, vakmanschap en vak trots in de maritieme sectoren.
Het is een eer geweest om deel uit te maken van deze geweldige organisatie en ik ben trots op wat we samen hebben bereikt.

Tijdens de jaarvergadering werden verder de drie leden van de recent geïnstalleerde Raad van Toezicht voorgesteld. Ook werd teruggeblikt naar de prestaties van het afgelopen jaar. Nautilus International blijft zich met en voor haar leden, maritieme professionals op zee en aan de wal, nationaal en internationaal inzetten voor hun belangen, en kijkt vol vertrouwen vooruit.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×