Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:11 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBMW probeert via rechter verkoop partij auto's uit uitgebrande Fremantle Highway te...

BMW probeert via rechter verkoop partij auto’s uit uitgebrande Fremantle Highway te voorkomen

DEN HAAG – De Duitse autofabrikant BMW wil via de rechter voorkomen dat een partij gloednieuwe BMW’s, die vorig jaar in de Eemshaven uit de Fremantle Highway werden gehaald, alsnog wordt verkocht.

Een groep ondernemers uit Rotterdam kocht de 260 BMW’s en probeert ze in de handel brengen. Volgens BMW zijn de auto’s uit het uitgebrande schip niet veilig genoeg om verkocht te worden, meldt RTV Noord.

Vorig jaar zomer brak er brand uit op het schip de Fremantle Highway. Op het schip stonden ruim 3700 nieuwe auto’s. In de Eemshaven in Groningen werden enkele weken later de auto’s van boord gehaald.

Een consortium van ondernemers en bedrijven uit Rotterdam wist de BMW’s via een tussenhandelaar op de kop te tikken.

In het najaar kreeg BMW er lucht van dat de partij in de handel gebracht zouden worden, en liet er in december beslag op leggen. Eerst moest grondig onderzocht worden of de BMW’s nog wel veilig waren. Het autoconcern vreest grote reputatieschade als er onverhoopt iets mis blijkt te zijn met de BMW’s uit de Fremantle Highway.

Na zes maanden gewacht te hebben, stapte het Rotterdamse consortium maandag naar de kortgedingrechter in Den Haag om opheffing van het beslag te eisen.

Volgens de advocaat van het consortium hebben de auto’s alleen roetschade. Daar denkt BMW echter anders over. ‘De risico’s die kleven aan deze total loss verklaarde auto’s zijn enorm’, stelde de advocaat van de autofabrikant. ‘Die mogen niet onderschat worden.’

De rechter doet uitspraak op 15 juli.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×