Clicky

zondag 14 juli 2024 - 12:13 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTIP neemt Secure Truck Parking Isoparc in Franse Sorigny over

TIP neemt Secure Truck Parking Isoparc in Franse Sorigny over

AMSTERDAM – Om het aanbod van TIP Secure Truck Parking uit te breiden, heeft TIP een nieuwe parkeergelegenheid verworven, Isoparc, gelegen in Sorigny, Frankrijk.

De parkeerplaats is strategisch gelegen in Sorigny, ten zuiden van Tours, op het knooppunt van drie belangrijke snelwegen: A10, A85 en A28. Het ligt op minder dan een kilometer afstand van een afrit van de snelweg A10, die Parijs verbindt met Bordeaux en het Iberisch schiereiland, waar dagelijks 7.000 vrachtwagens passeren.

De parkeergelegenheid is al in gebruik en heeft 146 parkeerplaatsen, volledig overdekt met fotovoltaïsche zonneschermen. Er zijn ook waterstof- en LNG-brandstofstations in de buurt (deze vallen buiten het kader van de overname).

Om de parkeerplaats aan te passen aan de TIP-normen, wordt in juni met ingrijpende bouwwerkzaamheden gestart.

Deze werkzaamheden omvatten:

  • Uitbreiding naar 179 plaatsen
  • herontwerp van de ingangspunten van de parkeergelegenheid,
  • upgrade van videobewaking en perimeterbeveiliging
  • de realisatie van een gebouw dat onderdak zal bieden aan een beveiligingskantoor, een bestuurderslounge, toiletten en douches, verkoopautomaten, een wasserette en vele andere diensten
  • fitnessruimte,

De werkzaamheden zullen naar verwachting in maart 2025 voltooid zijn, maar het terrein blijft gedurende die tijd gewoon open.

TIP heeft nu een tweede locatie in Frankrijk, na het Secure Truck Parking Deltapark in Dourges dat in 2023 de EU Parking gold certificering ontving en in maart 2024 werd uitgeroepen tot Europese truckparking van het jaar.

Deze overname toont de inzet van TIP om een Europees netwerk van beveiligde rustplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs te ontwikkelen, wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtruim gesloten boven woonplaats van schutter Trump

BETHEL PARK - In de Amerikaanse staat Pennsylvania is het luchtruim boven de woonplaats van schutter Thomas Matthew Crooks afgesloten. "Per direct" in verband met...
×