Clicky

zondag 16 juni 2024 - 05:41 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerDichte rijstrook A7 richting Amsterdam leidt weer tot lange file

Dichte rijstrook A7 richting Amsterdam leidt weer tot lange file

PURMEREND – Doordat er maar één rijstrook open is op de A7 richting Amsterdam heeft zich donderdagochtend opnieuw een lange file gevormd. Tussen Hoorn en Zaanstad staat momenteel 9 kilometer file met een vertraging van zo’n veertig minuten, zo is te zien bij de ANWB-reisinformatie.

Doordat de brug bij Purmerend versterkt wordt, is sinds zaterdag een van de twee rijstroken dicht. Deze werd afgesloten omdat zwaar vrachtverkeer ondanks een verbod van de brug gebruik bleef maken. Rijkswaterstaat is nog tot 1 september bezig met de versterkingsoperatie.

Dinsdag en woensdag, de eerste twee werkdagen na het pinksterweekend met de afgesloten rijstrook, ontstonden er ook al lange files.

De file op de A9 richting Amstelveen lost op, omdat de rechterrijstrook weer open is, meldt een woordvoerder van de ANWB. De rijstrook was donderdagochtend dicht omdat er een vrachtwagen met pech stond.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...