Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 07:36 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVrachtwagenchauffeur omgekomen in België door riooldeksel dat van een viaduct werd gegooid

Vrachtwagenchauffeur omgekomen in België door riooldeksel dat van een viaduct werd gegooid

In België, op de snelweg A15/E42, tussen Andenne en Héron, vond in de nacht van vrijdag op zaterdag een tragisch ongeval plaats, waarbij een Roemeense vrachtwagenchauffeur op brute wijze om het leven kwam. Volgens de Belgische autoriteiten vond de tragedie plaats toen een of meerdere personen een riooldeksel van een viaduct gooiden en de vrachtwagen raakten waarin de chauffeur zat.

De klap was verwoestend: de putdeksel drong de cabine van de vrachtwagen binnen en de 50-jarige Roemeense chauffeur Gheorghe Tibil overleed ter plekke.

Zijn vrouw Ghita, die naast hem op de passagiersstoel zat, slaagde er echter in de controle over het voertuig over te nemen en veilig tot stilstand te brengen in de berm, melden Belgische media.

Extra tragisch is dat de zoon van het slachtoffer met zijn vrachtwagen achter zijn vader reed.

Het incident wordt geclassificeerd als een poging tot moord of moord met voorbedachten rade, omdat het erop lijkt dat de daders opzettelijk handelden, wachtend op het juiste moment om het dodelijke voorwerp naar het voertuig te gooien, wat leidde tot het verlies van het leven van de onschuldige Roemeense chauffeur.

LEES OOK
ATL Renting ontvangt zijn 2.000ste DAF truck

Er is een onderzoek gestart naar de, tot nu toe onbekende, daders die deze gruwelijke daad op hun geweten hebben. De Belgische justitie roept automobilisten die in de nacht van vrijdag op zaterdag iets gezien hebben op om contact op te nemen.

Het Spaanse transportbedrijf waar de chauffeur al jaren voor werkte plaatste zaterdag een rouwbericht waarin zei aangeven dat Tibil niet alleen een chauffeur was maar ook een vriend.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×