Clicky

maandag 20 mei 2024 - 10:57 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartOok Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

AMSTERDAM – Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf.

Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

De zegsvrouw benadrukt dat dit geldt voor nieuwe boekingen die vanaf woensdag worden gedaan. Boekingen die al zijn gedaan zijn uitgesloten van bijbetaling. Ook gaat het alleen om vliegreizen van en naar Nederland.

Het tarief van 15 euro geldt voor grote stukken bagage tot een gewicht van 10 kilo. Voor bagage die zwaarder is gelden andere tarieven, meldt de woordvoerster verder.

Corendon is niet de eerste airline die passagiers laat betalen voor het meenemen van een rolkoffer. Begin dit jaar meldde Transavia al kosten te gaan rekenen, onder meer omdat de ruimtes in de cabine te klein zijn. Ryanair en easyJet gingen beide luchtvaartmaatschappijen al voor in respectievelijk 2018 en 2021.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel voor onweer op pinkstermaandag, ook dinsdag hevige buien

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het noorden en westen van het land kunnen leiden tot wateroverlast. Volgens het...