Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:20 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerNablussen brand Vice Versa gaat door, omwonenden mogen nog niet naar huis

Nablussen brand Vice Versa gaat door, omwonenden mogen nog niet naar huis

OSS – De brandweer in Oss is nog altijd bezig met het nablussen van de brand die vrijdagochtend uitbrak in het distributiecentrum Vice Versa aan de Kanaalstraat in de Brabantse gemeente. Dat nablussen gaat nog twee tot drie dagen duren, meldt de gemeente zondagavond.

Vijf mensen die in de directe omgeving wonen, hebben de nacht elders doorgebracht. Of zij zondag naar huis kunnen, is niet bekend. Door de brand ging het pand verloren. Het was een loods van 300 bij 150 meter vol levensmiddelen.

De brandweer heeft zondag de nog smeulende resten uit elkaar getrokken, vertelt een woordvoerder van de veiligheidsregio Brabant-Noord. Hierdoor komt er meer zuurstof bij het vuur en kunnen brandhaarden opnieuw oplaaien. Ook vet uit de levensmiddelen voedt de vlammen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Voor bewoners van de naastgelegen Vechtstraat was het daarom te gevaarlijk de nacht thuis door te brengen. Wie last heeft van rook of stank kan beter ramen en deuren sluiten.

Door de brand is ten noorden van Oss in een groot gebied materiaal neergevallen, zoals delen van het gebouw en stukken van zonnepanelen. Die deeltjes kunnen scherp zijn. Omdat niet precies is aan te geven hoe groot dat gebied is, adviseert de gemeente agrariërs hun vee voorlopig binnen te houden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...