Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 15:09 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartNederland en Singapore tekenen overeenkomst voor uitwisselen van data over zeecontainers

Nederland en Singapore tekenen overeenkomst voor uitwisselen van data over zeecontainers

DEN HAAG – Douane Nederland heeft woensdag 17 april een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de Singaporese douane. Door de overeenkomst wordt het makkelijker om onderling data over zeecontainers uit te wisselen.

De MoU werd ondertekend door Frank Dijkstra, Chief Information Officer van Douane Nederland, en Lim Teck Leong, adjunct-directeur-generaal van de Singapore Customs.

Containers volgen in de haventerminals en op zee

Foto: Douane

De douanediensten gaan een Track en Trace-service opzetten waarmee zeecontainers in de haventerminals en op zee gevolgd worden. Het geeft importeurs en exporteurs beter inzicht in hun containervracht.

Zo kunnen bedrijven hun logistieke processen verbeteren. Dit leidt mogelijk tot een betere concurrentiepositie op de wereldmarkt.

“De ondertekening van dit MoU markeert een nieuwe, belangrijke stap in de samenwerking tussen onze beide overheden”, zegt Frank Dijkstra.

“Het biedt een juridisch kader voor de Douane om gegevens te delen in een unieke internationale samenwerking. Zo kunnen we de handel tussen onze landen en havens vergemakkelijken.”

Voor het verzamelen van de data werken beiden overheden samen met belangrijke bedrijven zoals de Maritime & Port Authority of Singapore, PSA Corporation Ltd, Port of Rotterdam en Portbase.

 

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Schiphol

Geluidsplan Schiphol veel te mager, zeggen milieuorganisaties

DEN HAAG - Met het kabinetsplan voor 5000 minder nachtvluchten en minder lawaaiige vliegtuigen op Schiphol "schieten we niks op" zeggen Natuur & Milieu,...