Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 16:27 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBemanning van door Iran gekaapt containerschip MSC Aries is veilig

Bemanning van door Iran gekaapt containerschip MSC Aries is veilig

GENEVE – De bemanning van een door Iran in beslag genomen containerschip is veilig, zegt eigenaar MSC. De rederij is met de Iraanse autoriteiten in gesprek over de vrijlating van de 25 personen en het lossen van de vracht.

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) betrad de MSC Aries op 13 april in de Straat van Hormuz, de zeestraat tussen Iran en de Verenigde Arabische Emiraten.

Dit gebeurde nadat Iran wraak had gezworen voor een waarschijnlijk Israëlische luchtaanval op het Iraanse consulaat in Syrië. De regering in Teheran heeft gedreigd de belangrijke scheepvaartroute te sluiten.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat de MSC Aries “maritieme wetten” overtreedt en banden met Israël heeft. Het schip vaart onder Portugese vlag, maar is gelinkt aan het bedrijf Zodiac Maritime. Dat bedrijf is deels van de Israëlische zakenman Eyal Ofer. Israël beschuldigt Iran van piraterij en wil dat de IRGC internationaal als terroristische organisatie wordt bestempeld.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Boeing ziet verzesvoudiging aantal veiligheidsmeldingen personeel

ARLINGTON - Medewerkers van Boeing hebben in de eerste twee maanden van dit jaar zes keer zoveel meldingen gedaan die te maken hebben met...