Clicky

maandag 27 mei 2024 - 03:33 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse politie stopt 'busvervoer'

Duitse politie stopt ‘busvervoer’ [+foto]

RAMSTEIN-MIESENBACH – Dinsdagmiddag zagen agenten van de Duitse verkeerspolitie een vrachtwagen een bus vervoeren. Bij nadere controle van het transport bij de vrachtwagenparkeerplaats in Ramstein kwamen een aantal overtredingen aan het licht.

Naast het overschrijden van de toegestane lengte, waarvoor geen speciale vergunning kon worden overlegd, was ook de ladingzekering ontoereikend. Bovendien verloor de beladen bus onderdelen, die ook tijdens de controle op de grond waargenomen werden.

Voor dit ‘afvaltransport’ konden de chauffeur en het transportbedrijf geen officiële vergunningen overleggen. De verscheidenheid aan overtredingen resulteerde in een onmiddellijk verbod op verder rijden, dat werd gehandhaafd door het bevestigen van een ketting aan de trailer.

Naast diverse processen-verbaal worden de chauffeur en het bedrijf ook geconfronteerd met een mogelijke strafrechtelijke overtreding van de huidige Duitse afvalwetgeving.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...