Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:40 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekJumbo: vervolging oud-topman Van Eerd zonder gevolgen voor bedrijfsvoering

Jumbo: vervolging oud-topman Van Eerd zonder gevolgen voor bedrijfsvoering

VEGHEL – De beslissing van het Openbaar Ministerie om de voormalige topman van Jumbo te vervolgen, heeft geen gevolgen voor de bedrijfsvoering van de supermarktketen. “De zaak heeft betrekking op Frits van Eerd persoonlijk”, benadrukt een woordvoerder van Jumbo.

Eerder op dinsdag werd bekend dat het OM Van Eerd “in ieder geval” vervolgt voor niet-ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte. Mogelijk komen daar nog verdenkingen van witwassen bovenop, maar daar loop nog onderzoek naar.

“Frits is sinds september 2022 niet meer actief betrokken bij de aansturing van Jumbo. Dit besluit van het OM heeft dan ook geen consequenties voor de bedrijfsvoering van onze onderneming. Uiteraard volgen wij het verloop van de zaak met grote belangstelling en we hopen voor Frits dat er snel een einde komt aan deze onzekere periode”, reageert het supermarktenconcern.

Jumbo liet naar aanleiding van de aanhouding van Van Eerd in 2022 een juridisch en forensisch onderzoek doen binnen het bedrijf. “Hieruit zijn geen strafbare feiten of onregelmatigheden binnen Jumbo naar voren gekomen”, stelt Jumbo.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...