Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 14:24 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartTwee lichamen geborgen na brugongeluk Baltimore

Twee lichamen geborgen na brugongeluk Baltimore

BALTIMORE – [update 08:30 uur]Bij de zoekactie naar vermisten bij het brugongeluk in Baltimore zijn twee lichamen geborgen, hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Vier anderen worden nog vermist.

De gevonden slachtoffers zijn een 35-jarige man uit Baltimore en een 26-jarige man uit het nabijgelegen Dundalk. De twee kwamen oorspronkelijk uit Mexico en Guatemala. Net als de nog vermiste personen maakten de mannen onderdeel uit van een crew die zich bezighield met het vullen van gaten in het wegdek van de brug. Hun lichamen werden gevonden in een rode truck die op bijna acht meter diepte werd gevonden.

De lokale politie liet woensdag weten dat op sonarbeelden andere voertuigen onder water te zien zijn, maar die zijn bedolven onder de gezonken brugonderdelen. Pogingen de lichamen te bergen zijn voorlopig opgeschort omdat de omstandigheden te veel risico’s opleveren voor reddingswerkers.

In de nacht van maandag op dinsdag voer een vrachtschip tegen de Francis Scott Key Bridge over de rivier Patapsco. De kapitein van het schip had minuten daarvoor stroomuitval gemeld en om hulp gevraagd. De brug stortte na de botsing deels in en er kwamen meerdere mensen in het water terecht. Twee mensen konden direct na het ongeluk worden gered.

Baltimore is een belangrijke havenstad. Experts vrezen dat de schade van het ongeluk en de economische verstoringen door de gestokte doorstroom behoorlijk kan oplopen, met schattingen tussen honderden miljoenen en meer dan een miljard dollar.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kilo’s hash onderschept in haven Vlissingen

VLISSINGEN - Tijdens een douanecontrole op 15 april is er 87 kilo hash onderschept in de haven van Vlissingen. De drugs werden gevonden in een...