Clicky

zaterdag 27 april 2024 - 08:09 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerLIVESTREAM - Verkeersbrug Francis Scott Key Bridge ingestort in Baltimore na aanvaring...

LIVESTREAM – Verkeersbrug Francis Scott Key Bridge ingestort in Baltimore na aanvaring containerschip [+foto’s&video]

BALTIMORE – Bij de Amerikaanse stad Baltimore is een cruciale verkeersbrug ingestort nadat een containerschip tegen pijlers van de brug was gevaren. De 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge uit 1977 over de rivier de Patapsco ten zuidoosten van de stad is volledig ingestort, zo blijkt uit beelden van lokale media. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn.

Er zijn mogelijk meerdere voertuigen in het water verdwenen. De politie meldt dat er “bouwarbeiders” zoek zijn. Er wordt naar zeven mensen gezocht, aldus lokale media. Mogelijk waren er in de nacht werkzaamheden aan de brug.

Plaatselijke media melden dat een groot containerschip dat onder Singaporese vlag vaart, de Dali, een pijler ramde. De brug is onderdeel van de ringweg rond de metropool Baltimore.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Brug A7 bij Purmerend

TLN en VNO-NCW snappen afsluiten brug A7 wel: veiligheid staat voorop

DEN HAAG - Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en ondernemersorganisatie VNO-NCW snappen de beslissing om de snelweg A7 bij Purmerend tijdelijk volledig te...