Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 00:26 uur
Home Blog

KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN – KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad “in verband met de aanhoudende onrust”.

KLM had zijn vluchten naar Tel Aviv vorige maand juist hervat. De luchtvaartmaatschappij staakte die vluchten eerder na de aanslagen van Hamas in Israël op 7 oktober en het uitbreken van de oorlog in de Gazastrook.

In de loop van april werden de vluchten vervolgens opnieuw enige tijd gestaakt. Dat kwam omdat Iran tientallen drones afvuurde op Israël. Later achtte KLM de situatie wel weer veilig genoeg om naar Tel Aviv te vliegen.

Veiligheid

Toch was de situatie nooit helemaal terug bij het oude. Momenteel, dus tot eind juni, worden de vluchten uitgevoerd met een speciale tussenstop op de luchthaven van Larnaca op Cyprus. Daardoor hoeft er geen bemanning in Israël te overnachten.

Waarom KLM de vluchten precies opnieuw wil schrappen, wordt uit de woorden van een woordvoerster niet helemaal duidelijk. In de veiligheidssituatie lijkt weinig veranderd. Bovendien gaat het besluit om Tel Aviv opnieuw te mijden pas in juli in. Maar door de oorlog is de vraag naar vluchten naar Israël mogelijk wel teruggelopen.

“Klanten met een vliegticket van/naar Tel Aviv en een reisdatum tussen 1 juli en 31 augustus worden omgeboekt of krijgen hun geld terug”, laat de woordvoerster weten. Uit de reisplanner op de website van KLM valt op te maken dat reizigers in juli bijvoorbeeld met een overstap in Parijs nog wel in Tel Aviv kunnen komen.

Aandeelhouders Boeing akkoord met megabeloning vertrekkend topman

Boeing

ARLINGTON – De aandeelhouders van de geplaagde Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing hebben ingestemd met een beloningspakket van circa 33 miljoen dollar (ruim 30 miljoen euro) voor topman David Calhoun. Daardoor strijkt de vertrekkende Boeing-baas 45 procent meer op dan een jaar terug. Het gaat om de hoogste jaarbeloning ooit voor een Boeing-topman.

Op de aandeelhoudersvergadering van vrijdag was er ook voldoende steun voor een herbenoeming van Calhoun. Maar de topman kondigde in maart al aan dat hij niet lang meer blijft zitten. Hij zal eind dit jaar aftreden. Ook van enkele andere Boeing-bestuurders werd toen het vertrek aangekondigd.

Boeing ligt al enige tijd onder vuur door een reeks veiligheidsproblemen, die bij regelgevers, consumenten en investeerders zorgen oproepen. Dat begon in januari toen tijdens een vlucht van Alaska Airlines een deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 los kwam.

Prestatietoeslag

De enorme toename van Calhouns jaarbeloning komt vooral door een aandelenpakket dat hem eerder was toegezegd. Boeing liet weten dat Calhoun na het Alaska Airlines-incident wel heeft afgezien van een prestatietoeslag van bijna 3 miljoen dollar.

Eerder hadden enkele financiële adviespartijen de investeerders van Boeing nog opgeroepen om tegen de voorstellen over Calhouns beloning en aanblijven te stemmen. Maar er waren uiteindelijk niet voldoende aandeelhouders die daar gehoor aan gaven.

De Boeing-investeerders hebben vrijdag tevens enkele door andere aandeelhouders ingediende voorstellen verworpen. In een daarvan werd het bedrijf gevraagd rapporten uit te brengen over de manier waarop zijn lobbyactiviteiten in overeenstemming waren met toezeggingen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat plan kon niet rekenen op voldoende steun. Een ander voorstel dat het niet haalde was het verzoek om met een bedrijfsrapport te komen over de loonkloof tussen mannen en vrouwen en minderheden.

Automobilist om het leven gekomen na aanrijding met vrachtwagen op N247 [+foto]

BROEK IN WATERLAND – Vrijdagavond rond 20:30 uur is op de N247 in Broek in Waterland een auto frontaal op een vrachtwagen gereden.

Vele hulpdiensten waaronder ook een traumaheli kwamen ter plaatsen. De automobilist overleed ter plekke; hulpverlening mocht niet meer baten.

De chauffeur van de vrachtwagen verkeerd in shock.

Hoe het frontale ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk. De verkeersongevallenanalyse doet daar onderzoek naar.

Leger Israël vindt lichamen drie gijzelaars, onder wie Shani Louk

familie gijzelaars

TEL AVIV – Het Israëlische leger heeft de lichamen van drie gegijzelden teruggevonden in de Gazastrook.

Het gaat om Shani Louk, Amit Bouskila en Yitzhak Gelerenter, die alle drie op een festival in Israël waren toen Hamas op 7 oktober vorig jaar aanviel.

Volgens een woordvoerder van het leger werden de drie gedood toen ze tijdens het festival op de vlucht sloegen voor de Hamas-strijders. Hun lichamen werden meegenomen naar Gaza en zijn in een tunnel gevonden.

In de media is in het bijzonder aandacht geweest voor de 23-jarige Duits-Israëlische Shani Louk, omdat op een video te zien was hoe haar lichaam achterop een pick-uptruck door de straten in Gaza werd rondgereden.

Vakbond dreigt met nieuwe staking grenspolitie op Heathrow

LONDEN – Medewerkers van de Britse grenspolitie dreigen opnieuw te staken op de Londense luchthaven Heathrow. Vakbond PCS kondigt een werkonderbreking van drie dagen aan vanaf 31 mei. De medewerkers zijn niet blij met veranderingen in hun roosters, waardoor veel werknemers bij de paspoortcontrole een andere functie krijgen.

Vakbondsleden verwachten dat passagiers van buiten het Verenigd Koninkrijk last krijgen van de werkonderbreking bij de paspoortcontrole. PCS stelt dat meer dan vijfhonderd medewerkers het werk zullen neerleggen. Na de staking volgen nog drie weken met acties, heeft de bond aangekondigd. Het is de bedoeling dat werknemers die meedoen dan weigeren over te werken.

Eind april legden honderden medewerkers al vier dagen lang het werk neer om de roosterveranderingen. De problemen zorgen volgens de vakbond onder leden nog steeds voor “grootschalige onrust en woede”.

Veranderingen

De veranderingen in de roosters zijn niet gedaan door Heathrow zelf, maar komen van de Britse overheid. Volgens de vakbond heeft die niet gekeken naar de gevolgen van de roosterwijzigingen voor de medewerkers. Inmiddels zou de overheid wel bereid zijn de problemen te bespreken.

Heathrow zei eerder tegen persbureau Reuters dat er noodplannen klaarliggen voor als er wordt gestaakt. Die plannen zouden moeten voorkomen dat passagiersvluchten hinder ondervinden.

Demonstranten zetten tenten op in binnentuin Oudemanhuispoort UvA

binnentuin Oudemanhuispoort UvA
AMSTERDAM - Pro-Palestijnse demonstranten hebben tenten opgezet in de binnentuin van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan de Oudemanhuispoort. De betogers willen dat de universiteit de banden met Israelische instellingen verbreekt die profiteren van de onderdrukking van het Palestijnse volk. ANP RAMON VAN FLYMEN

AMSTERDAM – Pro-Palestijnse demonstranten hebben tenten opgezet in de binnentuin van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan de Oudemanhuispoort. Een verslaggever van het ANP heeft gezien dat er tientallen mensen aanwezig zijn op de binnenplaats. De betogers hebben meerdere tenten neergezet. Ook in het gebouw zit een handjevol demonstranten.

De betogers roepen leuzen als “cops off campus” en hebben een Palestijnse vlag om een standbeeld gewikkeld. De meeste demonstranten zijn gekleed in het zwart en dragen gezichtsbedekking.

Een handjevol agenten staat bij de toegangspoort naar de binnentuin. De sfeer is volgens de ANP-verslaggever vrij grimmig. De demonstranten proberen de politie buiten de binnentuin te houden, wat geduw en getrek over en weer oplevert. Ook gebruikte de politie pepperspray tegen de demonstranten die daarop hun ogen moesten spoelen.

Het lijkt erop dat de demonstranten van plan zijn te overnachten op het terrein. Op de Instagrampagina Amsterdam Encampment roept de organisatie op om naar de Oudemanhuispoort te komen en tenten, slaapspullen en voedsel mee te nemen.

Overigens worden de tenten die de actievoerders buiten hadden opgezet inmiddels weer afgebroken. De betogers staan nog wel in de binnentuin.

NS en ProRail krijgen boetes vanwege vertragingen HSL

DEN HAAG – De NS en ProRail krijgen boetes vanwege ondermaatse prestaties. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. De boete voor de NS bedraagt 500.000 euro, die voor ProRail 2,75 miljoen euro.

De belangrijkste reden voor de boetes zijn de vertragingen op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda. Minimaal 82,1 procent van de reizigers had op dat traject moeten aankomen met minder dan 5 minuten vertraging, maar die ‘reizigerspunctualiteit’ lag vorig jaar op 73,6 procent. Een klein deel van de boete voor ProRail, 125.000 euro, komt doordat goederenvervoerders een te laag oordeel gaven.

De vertragingen zijn niet helemaal de eigen schuld van de NS en ProRail, erkent Heijnen. Constructiefouten bij de bouw van de hogesnelheidslijn spelen ook mee. Toch kiest zij ervoor de boetes op te leggen: “Ik verwacht van ProRail en NS een betere dienstverlening op de punten waar zij wel invloed op hebben.”

Niet leuk

“Niet leuk, natuurlijk”, reageert een NS-woordvoerder. “Tientallen mensen werken hard om reizigers op de hogesnelheidslijn zo goed mogelijk te bedienen. De reiziger mag meer verwachten dan we hebben geleverd.”

Behalve de constructiefouten wijt de woordvoerder de vertragingen ook aan het materieel. Nieuwe treinen worden minder snel geleverd dan verwacht, waardoor uitval van andere treinen een grotere impact heeft. “De implementatie van de nieuwe treinen kent ook kinderziektes.” De woordvoerder hoopt dat de prestaties dit jaar beter zijn, maar kan niets garanderen.

Datingapp

Het is voor de NS niet de eerste boete. Vorig jaar moest de spoorvervoerder 1,5 miljoen euro betalen omdat in 2022 minder treinen reden dan beloofd, ondanks financiële steun van het kabinet.

Het boetegeld wordt “ingezet voor de reizigers op het hoofdrailnet”, schrijft Heijnen, maar wat dat precies inhoudt is nog niet bekend. Vorig jaar ging het geld na een prijsvraag naar een ‘datingapp’ waarmee reizigers met elkaar in contact kunnen komen. Rechtse partijen waren daar boos over.

Deze keer is er geen prijsvraag, zegt de NS-woordvoerder. “We betalen de boete aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.”

Start pinksterweekend leidt al vroeg tot drukte op wegen

Files

DEN HAAG – De avondspits verloopt zoals verwacht erg druk, meldt de ANWB. Rond 17.10 uur stond er 790 kilometer file, maar enige tijd daarvoor stond er volgens de verkeersinformatiedienst van de organisatie 880 kilometer. Er was al gewaarschuwd voor lange files door de start van het lange pinksterweekend.

Grote bijzonderheden zijn er volgens een woordvoerder van de ANWB niet. “Er is veel verkeer op de weg”, zegt de woordvoerder. “We zien verder weinig ongelukken of pechgevallen. Het zijn vooral lange files waarin het wel rijdt, maar die wel voor vertraging zorgen.”

Het is volgens de ANWB “extreem druk” in het zuiden van het land. Onder meer op de A58 bij Tilburg en de A73 bij Venlo en bij Nijmegen is het erg druk. Ook op de A12 bij Arnhem vanuit Duitsland staat veel verkeer.

Rond Den Bosch en Utrecht is het druk door buien die over het gebied trekken. Verder staat het verkeer vast op de wegen rond Amersfoort.

Lex Gaarthuis en Gijs Staverman nieuwe presentatoren ochtend- en middagshow van Radio 10

AMSTERDAM – Vanaf 3 juni presenteert Lex Gaarthuis de ochtendshow van 06:00 tot 10:00 uur, samen met sidekick Luuk van den Braak en nieuwslezer Marrit de Vries. Een maand later, op 1 juli, start Gijs Staverman in de middag van 16:00 tot 19:00 uur.

Met de komst van Gijs naar het team van 10 en de nieuwe invulling van de populaire radioslots blijft het radiomerk stevig doorbouwen aan de profilering van de zender. Het programma Somertijd met Rob van Someren zal een belangrijke pijler in het weekend zijn voor Radio 10 en verhuist naar de zaterdag- en zondagmiddag van 12:00 tot 15:00 uur.

Een nieuwe ochtendshow

Gaarthuis heeft een lange staat van dienst bij Radio 10. Acht jaar geleden liet hij de luisteraars van Radio 10 al met het goede been uit bed stappen met zijn eigen ochtendshow ‘Goeiemorgen Lex’. Hierop volgden de shows ‘Laat Met Lex, ‘De 10 van…’ en de huidige show ‘Is Het Al Weekend?!’ waar Lex te horen is samen met co-host Luuk van den Braak. Ook is hij momenteel al de vaste vervanger voor de ochtendshow op Radio 10.

Gaarthuis: “Ik kijk er naar uit om samen met Luuk en Marrit de Radio 10 Ochtendshow te voorzien van een lach, een stevige dosis nuchterheid én natuurlijk een enorme bak grootste hits aller tijden!”

‘Ik heb er enorm veel zin in’

Staverman presenteert al ruim 30 jaar verschillende programma’s op de landelijke radio, waar hij onder andere te horen was op Veronica, Yorin, Qmusic en Radio 2. Met hem haalt Radio 10 een dj binnen met een groot hart voor – en veel kennis van muziek. Staverman sluit daarmee naadloos aan op het profiel van de zender.

Staverman: “Soms krijg je een kans uit 10 duizenden en dan grijp je die met beide handen aan! De middagshow op Radio 10 is een avontuur waar ik vol enthousiasme voor ga. Radio 10 is een prachtig radiostation met een fantastisch dj-team en super enthousiaste luisteraars. Ik ben heel trots dat ik daar onderdeel van mag worden en ik heb er enorm veel zin in!”

Somertijd met Rob van Someren gaat verhuizen naar het weekend. Het programma is vanaf juli iedere zaterdag en zondag te horen van 12:00 tot 15:00 uur.

Dave Minneboo, creatief directeur Radio 10: “Met deze nieuwe programmering voldoen we nog meer aan de wensen en luisterbehoefte van onze luisteraars. We willen onze luisteraars vermaken, een positieve sfeer creëren en een gevoel van verbondenheid en herkenning bieden met natuurlijk de grootste hits aller tijden en vertrouwde dj’s. Met Lex Gaarthuis in de ochtend, het onmiskenbare positieve geluid van Gijs Staverman in de middag en de grappen en grollen van Rob van Someren en zijn team van Somertijd op zaterdag en zondag, is Radio 10 iedere dag van de week het gezelligste station van Nederland!”

Rusland meldt verovering twaalf nederzettingen in Charkiv

Kharkiv

MOSKOU – Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het leger binnen een week twaalf nederzettingen in de Oekraïense regio Charkiv heeft ingenomen en verder blijft oprukken. Russische militairen zijn daar een week geleden met een nieuw grondoffensief begonnen.

Rusland stuurde duizenden militairen de grens over en opende het vuur op meerdere nederzettingen, waaronder Vovtsjansk. Die stad ligt op 5 kilometer van de grens met Rusland. Voor de oorlog woonden ongeveer 18.000 mensen in Vovtsjansk, nu zijn het er volgens de regionale gouverneur nog maar tweehonderd.

Afgelopen weekend werd al duidelijk dat Russische militairen bezig waren met een opmars in Charkiv. Oekraïne heeft eerder al gemeld terrein te hebben verloren en dat de situatie in de noordoostelijke regio moeilijk is.

Volgens een Oekraïense legerchef heeft Rusland zijn “gebied voor gevechtsoperaties” met 70 kilometer uitgebreid en probeert het Oekraïne te dwingen zijn reserves in te zetten.

Illegale sigarettenfabriek in aanbouw in Hulst opgerold

Foto: FIOD

HULST – Op 15 mei heeft het Combiteam Smoke in de gemeente Hulst drie mannen uit Oost-Europa aangehouden. Dit gebeurde op basis van informatie van de Belgische Douane in het kader van een internationaal onderzoek.

De drie mannen waren in een loods bezig een illegale sigarettenfabriek op te bouwen. De slaapvertrekken waren bijna klaar en de machines moesten nog geplaatst worden. Een complete productielijn voor illegale sigaretten en dozen tabak stonden gereed.

De mannen zijn inmiddels verhoord en heengezonden. Zij zullen zich op een later moment voor hun rol moeten verantwoorden. De machines en tabak worden vernietigd.

Foto: FIOD

Aanpak handel in illegale sigaretten en accijnsfraude

Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten en tabak worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist ernstig benadeeld. Ontduiken van accijnzen en omzetbelasting is een misdrijf en het leidt tot oneerlijke concurrentie in de Nederlandse detailhandel.

Ook ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat. OM, Douane en FIOD werken in het Combiteam Smoke intensief samen om de criminele organisaties die zich hiermee bezig houden te ontmantelen en om het grote geld dat ermee verdiend wordt af te pakken.

NVWA en politie doen strafrechtelijk onderzoek naar houtimporteurs

DEN HAAG – Een team van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie heeft strafrechtelijke onderzoeken uitgevoerd naar twee houtimporteurs. De bedrijven worden ervan verdacht de Europese Houtverordening niet na te leven. Bij één van de bedrijven is 20 kuub tropisch hardhout in beslag genomen. De onderzoeken staan onder leiding van het Functioneel Parket.

De bedrijven in de provincies Overijssel en Drenthe hebben hardhout geïmporteerd uit Suriname en Brazilië en daarbij vermoedelijk niet voldaan aan de verplichte zorgvuldigheidseisen. Van een aantal door de bedrijven uitgevoerde importen zijn de documenten gevorderd waarmee de legale herkomst van het hout kon worden aangetoond. Een deel van die documenten konden de bedrijven niet overleggen.

Zorgvuldigheid

Een belangrijke stap bij het aantonen van de legale herkomst van hout is het vooraf uitvoeren van een risicobeoordeling. Daarmee wordt bepaald of er een risico is dat het om illegaal hout gaat. Een importeur moet onder meer kijken naar waar het hout is gekapt en of het voldoet aan de eisen van het land van herkomst en of de overlegde documenten betrouwbaar zijn. Uit de strafrechtelijke onderzoeken komt het beeld naar voren dat voorafgaand aan de import onvoldoende duidelijk was of het hout een legale herkomst had.

Europese Houtverordening

Sinds 2013 is de Europese Houtverordening van kracht om te voorkomen dat illegaal gekapt hout op de Europese markt komt. Het illegaal kappen van bomen draagt namelijk bij aan ontbossing. Wanneer bossen verdwijnen, verdwijnt daarmee ook de leefomgeving van sommige planten en dieren.

Ook draagt illegale houtkap bij aan klimaatverandering. Het kappen van bos heeft ook impact op de lokale bevolking, die voor hun voedsel en inkomen vaak afhankelijk is van het bos. Daarom pakt de overheid de import van ‘fout hout’ aan.

Per 30 december 2024 gaat de Europese Houtverordening over in de Europese Ontbossingsverordening (EUDR).

37 uithalers en één vrachtwagenchauffeur aangehouden op de Maasvlakte [+foto]

ROTTERDAM – Afgelopen zeven dagen zijn er op verschillende locaties op de Maasvlakte 38 aanhoudingen verricht. Het gaat om 37 uithalers, waarvan dertien minderjarigen, meldt de politie vrijdagmiddag.

Onder hen waren vier jongens van slechts 15 jaar oud. Verder variëren de leeftijden tussen 15 en 33 jaar en komen zij onder andere uit Alkmaar, Rijssen, Zoetermeer, Alphen aan de Rijn, Ridderkerk, Hoogvliet en Rotterdam.

Zij worden verdacht van handel in verdovende middelen, aldus de politie.

De zeehavenpolitie heeft naar aanleiding van deze hoeveelheid uithalers een controle uitgevoerd op de Maasvlakte. De controle vond plaats van donderdagmiddag 16 mei tot vrijdagochtend 17 mei.

Tijdens deze controle werd op een bedrijventerrein een vrachtwagen met verdovende middelen aangetroffen. De vrachtwagenchauffeur, een man van 61 jaar oud uit Vinkeveen, is ook aangehouden.

Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister Adriaansens

DEN HAAG – De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

Toezichthouder ACM meldde eerder deze week al dat de kwaliteit van de postbezorging achteruit blijft gaan, terwijl de prijs van een postzegel alleen maar verder stijgt. Adriaansens vindt deze situatie “niet langer acceptabel” en zint op maatregelen voor de langere termijn. Tegelijkertijd denkt zij na over maatregelen die in de tussentijd de voorspelbaarheid van de postbezorging ten goede komen.

“Het feit dat de prijs omhooggaat, maar de post niet op tijd bezorgd wordt, is niet best”, zei Adriaansens na afloop van de ministerraad. Meer tijd voor postbezorging is een van de mogelijke maatregelen, waar de minister nu op voorsorteert. “Het is zodanig zorgelijk dat ik vind dat mijn opvolger daar snel mee aan de slag moet.”

Onderzoek

Ze vindt het daarnaast ook belangrijk dat naar de toekomst van de postmarkt wordt gekeken. Het ministerie gaat daar onderzoek naar doen. “Er zal altijd een bepaalde mate van brievenpost blijven.” De omvang neemt weliswaar af, maar rouwpost, medische post en brieven van de Belastingdienst zullen er altijd blijven, verwacht Adriaansens.

Uit eerder onderzoek blijkt volgens Adriaansens dat consumenten en bedrijven bezorgzekerheid verkiezen boven bezorging op de volgende dag. Daarom is een langere bezorgtermijn een van de opties waarnaar wordt gekeken. Voor rouwkaarten en medische post blijft wel gelden dat die binnen 24 uur moeten worden bezorgd, op zes dagen in de week (maandag tot en met zaterdag).

Krappe arbeidsmarkt

Een woordvoerster van PostNL herhaalt opnieuw de wens twee dagen te mogen doen over het bezorgen van post en op termijn drie dagen. Hier verandert op zijn vroegst volgend jaar iets in, “als de politiek ons hierin steunt”. Daarbij wijst het bezorgbedrijf op een krappe arbeidsmarkt en dat er een paar maanden geleden duizend vacatures openstonden. “Maar gelukkig zien we dat dit aantal snel slinkt”.

Verder zegt PostNL dat medische, zakelijke en rouwpost en pakketten wel vaak op tijd worden bezorgd.

Zweedse media: Joost Klein moet begin juni voorkomen in Zweden

Joost Klein

MALMÖ – Joost Klein moet zich mogelijk begin juni melden bij de rechtbank in het Zweedse Malmö voor het voorval tijdens het Eurovisie Songfestival vorige week. Dit zegt zijn advocaat tegen het ANP.

Zweedse media schreven eerder dat de zittingsdatum vaststond, zijn advocaat houdt een slag om de arm. Voor nu staat er een zitting gepland in juni, maar dat zou volgens Jan-Åke Fält nog kunnen veranderen.

Het lokale Openbaar Ministerie en de rechtbank kunnen het nieuws niet bevestigen.

Vorige week werd aangifte gedaan bij de politie van het incident achter de schermen. Volgens omroep AVROTROS zou Klein “een dreigende beweging” hebben gemaakt naar een vrouw, omdat zij hem tegen afspraken in zou hebben gefilmd. Klein, die zelf niet inhoudelijk heeft gereageerd, werd gediskwalificeerd.

LAATSTE NIEUWS

KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan...