Clicky

maandag 27 mei 2024 - 03:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartSpaanse politie neemt 11 ton hasj in beslag na achtervolging op zee...

Spaanse politie neemt 11 ton hasj in beslag na achtervolging op zee [+video]

HUELVA (ANP) – De Spaanse politie heeft in totaal 11,4 ton hasj in beslag genomen na een achtervolging van drugssmokkelaars die in zes speedboten in de Spaanse Golf van Cádiz weg probeerden te komen. De zeven drugssmokkelaars werden uiteindelijk aangehouden nabij de kust van de Andalusische stad Huelva, schreef de politie-eenheid van de Guardia Civil zondag op X.

De smokkelaars probeerden op hoge snelheid, in speedboten uitgerust met extra buitenboordmotoren, te ontsnappen aan de speedboten van de politie. Tijdens deze achtervolging gooiden de smokkelaars hun lading van in totaal 293 drugspakketten overboord. De politie haalde de drugs vervolgens uit zee.

Het zeegebied ten westen en oosten van de Straat van Gibraltar tussen Europa en Afrika wordt al jaren door smokkelaars gebruikt om drugs te vervoeren, voornamelijk afkomstig uit Marokko.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...