Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 00:07 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraëlische krijgsmacht valt VN-hoofdkwartier binnen

Israëlische krijgsmacht valt VN-hoofdkwartier binnen

GAZA-STAD – De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft naar eigen zeggen een inval gedaan in het hoofdkantoor van de VN-organisatie voor hulp aan de Palestijnen, UNRWA. Volgens de IDF werd het gebouw gebruikt door Hamas en Islamitische Jihad. De UNRWA kan zelf al sinds oktober niet meer over het gebouw beschikken.

Militanten van de twee organisaties “opereren vanuit het UNRWA-hoofdkwartier in het gebied en gebruiken het als een basis om aanvallen op troepen van de IDF in het centrum van de Gazastrook uit te voeren”, zegt de krijgsmacht. Er zouden militanten zijn “uitgeschakeld” en “grote aantallen wapens” zijn aangetroffen. UNRWA heeft de inval niet bevestigd.

Israël stelt dat UNRWA door Hamas en andere organisaties wordt misbruikt als dekmantel voor aanvallen op Israëlische militairen. Onder het gebouw zou zich een tunnel bevinden.

Bovendien zouden medewerkers van UNRWA zelf betrokken zijn bij aanvallen, waaronder de aanslagen van 7 oktober in Israël waarbij ruim 1100 doden vielen. Die laatste bewering heeft Israël volgens een VN-onderzoek onvoldoende onderbouwd.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×