Clicky

zaterdag 20 juli 2024 - 08:18 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesRoyal A-ware neemt Belgische The Dairy Food Group over

Royal A-ware neemt Belgische The Dairy Food Group over

Royal A-ware Food Group heeft de intentie om het Belgische familiebedrijf The Dairy Food Group over te nemen. Dit omvat de dagelijkse melkophaling door BMC (Belgian Milk Company) en de bedrijven Eurodesserts, Limelco, Incopack en Incorock.

De voorgenomen overname wordt zo snel als mogelijk gemeld bij de Europese Commissie.

De voorgenomen overname is in lijn met de strategie van het Nederlandse familiebedrijf om in België haar zuivelactiviteiten verder uit te breiden en haar positie in dit inmiddels tweede thuisland verder te verstevigen.

“Na afronding van het overnametraject kunnen we onze melkverwerking in België verder optimaliseren en zo werken aan nog efficiëntere ketens. Daarnaast kunnen we onze klanten een nog breder productportfolio bieden”, aldus Jan Anker, CEO Royal A-ware Food Group.

The Dairy Food Group ziet door de voorgenomen overname mogelijkheden om de groeiambities sneller te realiseren en nieuwe werkgelegenheid te creëren.

“Wij zijn verheugd dat we onderdeel worden van de Royal A-ware Food Group. Met deze stap kunnen we bijvoorbeeld de verduurzaming van onze activiteiten versneld doorvoeren. Royal A-ware streeft als familiebedrijf dezelfde waarden na als wij en is daardoor een perfecte match”, licht Nathalie Nijs, CEO The Dairy Food Group, verder toe.

De voorgenomen overname is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden. Het streven is om de transactie voor het einde van 2024 af te ronden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Bijna tweehonderd vluchten op Schiphol geannuleerd na storing

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn vrijdag zo'n tweehonderd vluchten geannuleerd door de wereldwijde computerstoring die ook de luchthaven trof. De systemen op Schiphol worden...
×