Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 17:25 uur
HomeOVERIG NIEUWSCriminaliteit15 Syriërs zonder inreisdocumenten aangetroffen in internationale bus, één aanhouding voor mensensmokkel

15 Syriërs zonder inreisdocumenten aangetroffen in internationale bus, één aanhouding voor mensensmokkel

EIJSDEN – Donderdagavond rond 18:00 uur heeft de Koninklijke Marechaussee bij een Mobiel Toezicht Veiligheid-controle op de A2 bij Eijsden (Limburg) vijftien vreemdelingen aangetroffen zonder inreisdocumenten. Ze bevonden zich in een internationale bus en bleken Syriërs te zijn.

Eén van de Syriërs werd aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij wordt verdacht van het illegaal begeleiden van de andere vreemdelingen naar Nederland. De overige Syriërs zijn het vreemdelingentraject ingegaan.

De Koninklijke Marechaussee in Maastricht doet verder onderzoek naar de zaak.

Mobiel Toezicht Veiligheid

Mobiel Toezicht Veiligheid is het toezicht op personen die vanuit een ander Schengenland bij de Belgische en Duitse grens naar Nederland reizen. De controles vinden plaats op wegen, in treinen, op het water en bij luchtverkeer. In het gebied direct achter de grens controleert de Marechaussee steekproefsgewijs reisdocumenten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×