Clicky

zondag 14 juli 2024 - 03:23 uur
HomeOVERIG NIEUWSOvernames en FusiesCEVA Logistics gaat Bolloré Logistics integreren in nieuw organisatiemodel

CEVA Logistics gaat Bolloré Logistics integreren in nieuw organisatiemodel

MARSEILLE – CEVA Logistics, de logistieke dochteronderneming van de CMA CGM Group, heeft vandaag een nieuwe verticale organisatie aangekondigd die haar klanten in staat moet stellen om gemakkelijker te profiteren van haar wereldwijde logistieke mogelijkheden in haar brede scala aan diensten op het gebied van lucht-, zee-, grond- en spoorvervoer, contractlogistiek, logistiek voor afgewerkte voertuigen, projectlogistiek en douane-oplossingen.

CEVA zal binnenkort beginnen met het verwelkomen van Bolloré Logistics in zijn nieuwe productgedreven organisatiemodel.

Bolloré Logistics werd op 29 februari 2024 overgenomen door de CMA CGM Group. Als toonaangevende wereldwijde logistieke dienstverlener genereerde CEVA pro forma 2023-inkomsten van 20,2 miljard dollar door het transporteren van 1,9 miljoen TEU’s aan zeevracht, 800.000 ton aan luchtvracht en het beheren van 11,7 miljoen vierkante meter aan magazijnruimte, allemaal dankzij zijn 110.000 wereldwijde werknemers.

CEVA Logistics en Bolloré Logistics gaan verder onder één uniform merk: CEVA Logistics. Het bedrijf verwacht het rebrandingproces eind 2024 te voltooien.

Organisatie ontworpen om prestaties en klanttevredenheid te maximaliseren

De nieuwe organisatie versterkt het vermogen van het bedrijf om consistente wereldwijde diensten aan te bieden aan zijn klanten over de breedte van zijn productaanbod. Met een verticale afstemming van zijn productteams tot op lokaal niveau, verwacht CEVA verbeterde productontwikkeling en operationele excellentie. Van de verticaal afgestemde productteams wordt verwacht dat ze het vermogen van CEVA om nieuwe oplossingen te ontwerpen en deze vervolgens sneller toe te passen op uitdagingen van klanten in alle regio’s, zullen versnellen.

Daarnaast combineert CEVA haar lucht- en zeevaartactiviteiten om te profiteren van best practices en technologische investeringen, met name bij het afronden van de implementatie van CargoWise.

Succesvolle strategie in geografische, marktsectorgroei

Sinds de overname door de CMA CGM Group in 2019 heeft CEVA Logistics zowel haar capaciteiten als geografische reikwijdte uitgebreid. Door talrijke overnames biedt het bedrijf nu een sterk netwerk op het Afrikaanse continent.

In 2022 voegde CEVA de CLS-divisie van Ingram Micro toe om haar e-commerceoplossingen te versterken, GEFCO om afgewerkte voertuigoplossingen aan te bieden voor haar automobielklanten en haar Europese overlandnetwerk te versterken, en nu Bolloré Logistics om haar lucht- en zeevrachtbeheeroplossingen te versterken.

Andere gerichte overnames vergrootten CEVA’s bereik in het transport van bederfelijke goederen in Latijns-Amerika (Cargex) en in kleine pakketjes, last mile delivery in Frankrijk (Colis Privé).

“Onze teams hebben jarenlang naar dit moment toegewerkt en ik ben zo trots op waar we als bedrijf staan”, aldus Mathieu Friedberg, CEO van CEVA Logistics.

“CEVA Logistics gaat over op een verticale, productgerichte organisatie die ons team en onze klanten ten goede komt terwijl we concurreren met de Top 5 van de logistieke sector. De visie die we voor CEVA hebben ontwikkeld met de steun van de CMA CGM Group, krijgt nu zijn definitieve vorm. Ons vermogen om te innoveren en samen te werken met onze klanten om hun wereldwijde toeleveringsketens te verbeteren door middel van echt end-to-end-oplossingen is ongeëvenaard in sommige marktsegmenten.”

 

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur rijdt vrachtwagen vast bij KFC in Emmen [+foto]

EMMEN - Zaterdagavond heeft een vrachtwagenchauffeur zichzelf met zijn vrachtwagen vastgereden in het gras bij de KFC aan de Nijbracht in Emmen. Een bergingsbedrijf is...
×