Clicky

zaterdag 13 juli 2024 - 18:47 uur
HomeOVERIG NIEUWSCriminaliteitLange celstraffen voor invoer cocaïne

Lange celstraffen voor invoer cocaïne

DEN HAAG – Zes verdachten zijn dinsdag 2 juli door het gerechtshof Den Haag veroordeeld voor de invoer van cocaïne. Het Haagse hof heeft hen lange gevangenisstraffen opgelegd.

De hoofdverdachte wordt door het Haagse hof veroordeeld voor het samen met anderen invoeren van 3.776, 1.015 en 1.200 kg cocaïne, het voorbereiden van de invoer van 25.000 kg cocaïne, gewoontewitwassen en het bezit van diverse verdovende middelen tot een gevangenisstraf van 14 jaar en 8 maanden.

Naast de andere feiten rekent het hof het voorbereiden van een lijn voor het invoeren van 25.000 kg cocaïne de verdachte zwaar aan. Het Openbaar Ministerie wordt niet ontvankelijk verklaard in de vervolging van de verdachte voor zover het gaat om het leiding geven aan een criminele organisatie, omdat de verdachte hiervoor al op 20 december 2023 door het gerechtshof Amsterdam is veroordeeld. Een verdachte kan niet twee keer voor hetzelfde feit worden vervolgd.

Het Haagse hof heeft de andere verdachten die bij een of meer van deze feiten betrokken waren eveneens veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Bij het bepalen van hun straf heeft het hof gelet op de ernst van de feiten, het aandeel van die verdachte bij deze feiten en de straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. Deze straffen liggen tussen de 2 jaar en 6 jaar en 9 maanden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte', omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder...
×