Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:21 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSFinancieelSupermarktketen PLUS zet zeventig Coop-filialen in de verkoop

Supermarktketen PLUS zet zeventig Coop-filialen in de verkoop

UTRECHT – Supermarktketen PLUS bouwt zeventig kleinere Coop-winkels niet om tot PLUS, maar wil ze verkopen. Ook wil de keten bij de overige zestig nog bestaande Coop-filialen sneller de naam PLUS op de gevel hebben. PLUS werkt daarbij aan een reorganisatie op het hoofdkantoor, maar het is nog niet duidelijk hoeveel banen dit kost.

PLUS en Coop fuseerden in 2021. Maar de integratie en ombouw van winkels verliep daarna niet soepel. Inmiddels zijn 138 Coop-winkels omgebouwd tot PLUS, maar er bestaan op dit moment nog altijd 130 Coop-filialen. Zeventig kleinere daarvan zijn bij PLUS niet rendabel te krijgen. Voor het marktaandeel van PLUS, maakt het afstoten van die winkels ook weinig uit.

“De supermarktwereld verandert sneller en ingrijpender dan ooit. Daarom is nu het moment om te versnellen”, zegt PLUS-topman Aart van Haren. “Door deze aanpassingen gaan we terug naar de eenvoud van één formule.” Daarmee creëert de keten in zijn ogen “nieuw perspectief voor de toekomst van onze coöperatie”.

Volgens PLUS is het niet de bedoeling dat de winkels waarvoor geen plek meer is bij de keten, worden gesloten. De circa 1400 medewerkers van die winkels hoeven dan ook niet te vrezen voor hun baan. “Het is de ambitie om iedere winkel onder te brengen bij een organisatie die hen een rendabele toekomst biedt.”

De kantoren van PLUS en Coop zijn vorig jaar al samengevoegd in Utrecht. Daar werken ongeveer 650 mensen. Maar nu is pas duidelijk hoe de nieuwe organisatie eruit komt te zien. Wat dit voor de werkgelegenheid op het kantoor betekent, is nog niet bekend. De komende maanden worden de plannen hiervoor verder uitgewerkt. Als het goed is worden ze in oktober ter advies aan de ondernemingsraad voorgelegd.

Bij de supermarktketen werken in totaal ongeveer 40.000 mensen. Als alle veranderingen zijn afgerond, telt PLUS circa 480 vestigingen. “Door deze stappen te zetten creëren we de duidelijkheid die nodig is om met elkaar verder te bouwen”, stelt Van Haren.

De oud-baas van Vomar Voordeelmarkt werkt sinds april bij PLUS. De keten stond de voorbije jaren onder leiding van Duncan Hoy. Volgens vakmedia waren er eerder geluiden dat een deel van de ondernemersachterban van PLUS ontevreden was over Hoy en de manier waarop hij leiding gaf aan de keten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×