Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:37 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartVrachtschip 'Dali' drie maanden na aanvaring brug weg uit Baltimore

Vrachtschip ‘Dali’ drie maanden na aanvaring brug weg uit Baltimore [+video]

BALTIMORE – Het vrachtschip Dali vertrok maandag vanuit Baltimore naar Virginia, bijna drie maanden nadat het tegen een van de ondersteunende kolommen van de Francis Scott Key-brug stortte, waardoor de brug instortte.

De Dali kwam kort voor 08.30 uur in beweging met vier sleepboten. De Dali voer vervolgens op eigen kracht met een volledige bemanning van 22 personen en zes bergingsexperts, aldus de Amerikaanse kustwacht.

De kustwacht houdt toezicht op de reis en zorgt tijdens de reis voor een veiligheidszone van 500 meter rond de Dali.

De Dali zal rechtstreeks naar Virginia International Gateway gaan om ongeveer 1.500 vrachtcontainers te laten lossen om de diepgang te verminderen, aldus de kustwacht. Vervolgens zal het schip verder reizen naar de Norfolk International Terminal, waar het verdere bergings- en reparatiewerkzaamheden zal ondergaan als gevolg van schade veroorzaakt door het instorten van de brug.

Kort nadat het schip op 26 maart de haven van Baltimore had verlaten, verloor het vermogen en voer het tegen een van de ondersteunende kolommen van de brug, waarbij zes bouwvakkers omkwamen.

Op 20 mei werd de Dali gelicht en teruggeleid naar de haven van Baltimore.

Uit onderzoek van de National Transportation Safety Board bleek dat het schip twee stroomstoringen had in de uren voordat het de haven van Baltimore verliet. In de momenten voordat de brug instortte, verloor het schip opnieuw de stroom en raakte uit koers. De kustwacht onderzoekt nog steeds wat de oorzaak van de elektrische storingen is geweest.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×