Clicky

zondag 21 juli 2024 - 12:22 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLogistiekDoden door grote brand in batterijfabriek Zuid-Korea

Doden door grote brand in batterijfabriek Zuid-Korea

SEOUL – In Zuid-Korea is een grote brand uitgebroken in een lithiumbatterijfabriek. Daarbij zijn ongeveer twintig doden gevallen, meldt persbureau Yonhap. Een brandweerfunctionaris heeft het over zestien doden en vijf vermisten.

Brandweerlieden gingen de fabriek binnen nadat zij de brand onder controle hadden gekregen. Daar vonden ze meerdere lichamen. Een andere medewerker overleed eerder in het ziekenhuis.

Tijdens het uitbreken van de brand waren naar schatting 67 medewerkers in de fabriek. Twee van hen liepen zware verwondingen op.

De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Volgens medewerkers deed zich een explosie voor in een batterij en daarna volgden meerdere ontploffingen, aldus de functionaris. Dit zou zijn gebeurd op een verdieping waar naar schatting 35.000 batterijen lagen.

Het vuur verspreidde snel door de aanwezigheid van de batterijen, meldt Yonhap.

De fabriek van batterijproducent Aricell staat in Hwaseong, iets ten zuiden van de hoofdstad Seoul. Het pand bestaat uit meerdere verdiepingen en heeft volgens Zuid-Koreaanse media een oppervlakte van ongeveer 2300 vierkante meter. Delen van het gebouw zijn ingestort. De brand brak rond 10.30 uur lokale tijd uit en was rond 15.00 uur onder controle.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel in oosten van het land vanwege onweersbuien

DE BILT - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor het oosten van het land vanwege onweersbuien. De waarschuwing geldt voor...
×