Clicky

maandag 15 juli 2024 - 08:25 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelTien nieuwe Scania's voor Nillezen

Tien nieuwe Scania’s voor Nillezen

OEFFELT – Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. uit Oeffelt heeft een order van tien Scania 460R A4x2 trekkers met 13-liter Super motor geplaatst. Het familiebedrijf heeft wederom voor Scania gekozen vanwege het gunstige brandstofverbruik.

“In de regel is Scania een procent of vijf zuiniger. Je kunt een goedkopere auto kopen, maar als die een of twee procent meer verbruikt, ben je het geld ook kwijt”, licht directeur Chiel Morren toe.

Met 48 trucks verzorgt Nillezen het vervoer van tank- en bulkproducten door heel Europa. In de afgelopen drie jaar werden vijftien nieuwe Scania trucks aan het wagenpark toegevoegd, waarvan de laatste begin mei in gebruik werd genomen. Het lage eigen gewicht en het economische karakter waren voor Morren reden om nog eens tien trekkers met 460 pk uit de R-serie te bestellen, die naar verwachting in de tweede helft van dit jaar worden geleverd.

Dat het overgrote deel van de vloot uit Scania bestaat, heeft volgens Morren ook een andere reden. “Het merendeel van onze chauffeurs geeft de voorkeur aan Scania. De zitpositie, de luxe afwerking en het rijcomfort worden enorm gewaardeerd.”

Meest gunstige configuratie

Nillezen verkiest steevast de R-slaapcabine, die volgens Morren economisch de meest gunstige configuratie heeft en met een lage instap en ruime cabine aan alle eisen voldoet. De 4×2 trekkers zijn met lederen stuurwiel en bekleding luxueus afgewerkt. De 4-balgs luchtvering op de achteras zorgt voor een soepele rijervaring en voor een optimale zichtbaarheid zijn de voertuigen uitgerust met LED verstralers in de grill en op het dak, af-fabriek geïnstalleerd. De Alcoa aluminium Dura Bright velgen maken het geheel compleet.

De voertuigen hebben een verlengde wielbasis van 3.950 mm en een brandstoftank van 825 liter. Ze beschikken over een G25CM versnellingsbak met overdrive en een R4700D retarder voor verbeterde rijprestaties. Verder zijn de Scania trekkers voorzien van Adaptive Cruise Control en een dubbele PTO met zowel een flens- als een pompaansluiting, zodat elke truck voor alle soorten werkzaamheden ingezet kan worden.

Partner

In een eigen werkplaats worden door een team van drie monteurs alle noodzakelijke reparaties en tevens het preventieve onderhoud zelf uitgevoerd. De computertechnische storingen en de jaarlijks verplichte APK-keuringen worden uitbesteed aan Scania Gennep, waar het bedrijf een fijne samenwerkingspartner in heeft gevonden.

“We hebben sinds de jaren zeventig zeer goede ervaringen met Scania, zowel de voertuigen als de dealer. Scania is kwalitatief toch het beste. Er kan altijd iets gebeuren, maar het risico op ongeplande stilstand is heel klein. Dat is ook wat waard.”

Familiebedrijf

Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. is een familiebedrijf gespecialiseerd in bulk- en tanktransport. Opgericht door de gebroeders Nillezen, wordt het bedrijf sinds 2009 geleid door schoonzoon Chiel Morren en zijn broer Martijn. Met een team van 65 medewerkers bedient het bedrijf internationale klanten in de Benelux, Duitsland en de rest van Europa die actief zijn in diverse grondstofsoorten, zoals kalk-, krijt- en dolomietproducenten. In Beugen beschikt Nillezen over een op- en overslag locatie van 4.000 m2, gespecialiseerd in het verwerken van bulkgoederen vanuit bigbags.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchtruim gesloten boven woonplaats van schutter Trump

BETHEL PARK - In de Amerikaanse staat Pennsylvania is het luchtruim boven de woonplaats van schutter Thomas Matthew Crooks afgesloten. "Per direct" in verband met...
×