Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 03:38 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerVierde rijstrook brug A7 gaat weer open, verbod voor bus- en vrachtverkeer...

Vierde rijstrook brug A7 gaat weer open, verbod voor bus- en vrachtverkeer blijft van kracht

PURMEREND – Zaterdagochtend 22 juni 2024 gaat de afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend weer open. Vanaf dat moment zijn er weer vier rijstroken beschikbaar voor het verkeer, waarvan twee in de richting van Amsterdam en twee in de richting van Hoorn, meldt Rijkswaterstaat.

Om de rijstrook veilig open te kunnen stellen is de A7 vanaf vrijdagavond tot zaterdagochtend afgesloten in de richting van Amsterdam tussen afrit 6 en afrit 4. Er wordt geasfalteerd, belijning aangepast en de afzettingen worden verwijderd. Weggebruikers worden ter plekke omgeleid.

Sinds zaterdagochtend 18 mei 2024 is de rijstrook die het dichtst langs het werkterrein loopt dicht, zodat er een veilige buffer ontstond tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar de gaten worden geboord.

De maatregel werd genomen, omdat er ondanks de inspanningen van de transportsector, het verbod en de handhaving nog steeds vrachtwagens over de brug bleven rijden. Met het afsluiten van de rijstrook bleef de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat op de brug werkt gewaarborgd en kon de brug verder versterkt worden.

Inmiddels is het werk zo ver gevorderd dat de rijstrook weer vrijgemaakt kan worden voor het verkeer. Vanaf eind juli 2024 wordt de andere zijde van de brug versterkt. Het verkeer rijdt dan over het versterkte brugdeel. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is om de vier rijstroken tot het einde van het werk open te houden.

Het verbod voor vrachtwagens en bussen blijft ieder geval tot die tijd gelden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×