Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:44 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsHezbollah beschiet Israël weer met raketten, ondanks waarschuwing

Hezbollah beschiet Israël weer met raketten, ondanks waarschuwing

JERUZALEM – Hezbollah heeft opnieuw een raketaanval uitgevoerd op Israël. Er zijn zo’n vijftien projectielen afgevuurd vanuit Libanon, zeggen de Israëlische strijdkrachten.

Een Israëlische minister waarschuwde een dag eerder nog dat Hezbollah vernietigd zal worden als het geweld verder escaleert en er oorlog uitbreekt.

Het zwaarbewapende Hezbollah bevestigt dat het een aanval heeft uitgevoerd op een militair doel in het noorden van Israël. Dat zou een vergeldingsactie zijn geweest voor Israëlische aanvallen. Israël liet weten dat is teruggeslagen met artilleriebeschietingen. Hezbollah en Israëlische troepen bestoken elkaar regelmatig sinds het begin van de Gazaoorlog.

Die strijd wordt internationaal met groeiende bezorgdheid gevolgd. De Amerikaanse gezant Amos Hochstein bezocht deze week Israël en Libanon en zei dat dringend gede-escaleerd moet worden. Buitenlandminister Israël Katz van Israël zei dat het geduld van zijn land opraakt en waarschuwde dat ook Libanon zwaar getroffen zal worden als het tot een oorlog komt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×