Clicky

dinsdag 23 juli 2024 - 04:29 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerSt vd Brink gekozen tot 'Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2024'

St vd Brink gekozen tot ‘Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2024’

St vd Brink uit Ermelo pakt de titel ‘Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2024’. Ook zijn de winnaars bekend gemaakt in de categorieën Beste Praktijkopleider 2024, STL Talent Transport en STL Talent Logistiek. De verkiezingen zijn belangrijk om een podium te bieden voor erkende leerbedrijven en praktijkopleiders die zich op een positieve manier inzetten om jong talent in de sector te begeleiden.

De winnaar is gekozen door een deskundige vakjury die bestaat uit Gabby Delhaas, STL (voorzitter), Caroline Blom, TLN, Linda Slagter, FNV, en Robert van Dam, Steenbergen Transport, winnaar Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2023.

De vakjury was unaniem in haar oordeel: “St vd Brink, een familiebedrijf met een sterke focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid, biedt een veelomvattend, gestructureerd en bij de student passend opleidingstraject. Belangrijke aspecten van hun succes vormen daarbij hun eigen Academy en de nauwe samenwerking met het opleidingen zoals met Landstede MBO en Deltion College waardoor studenten optimaal worden ondersteund en de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt versterkt. St vd Brink is een leerbedrijf waar alles klopt. Studenten kunnen hier de beste versie van zichzelf worden. Het streven naar continue verbetering en de mensgerichte aanpak maakt hen een ambassadeur voor de sector.”

Runners-up Beste Leerbedrijf: Sanders|Fritom en Van der Linden Groep

Ook voor de nummers 2 en 3 waren er lovende woorden. De vakjury: “Sanders|Fritom is een prachtig leerbedrijf waar scholen al meer dan vijftien jaar vol vertrouwen hun studenten plaatsen. De begeleiding is intensief en gericht op zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van de student. De jury prijst ook de innovatieve aanpak van Sanders|Fritom, waaronder het onboardingsprogramma en de strategische personeelsplanning die gericht is op de lange termijn.”

En over Van der Linden Groep uit Waalwijk zegt de jury: “Het bedrijf biedt uitgebreide ondersteuning aan studenten met autisme, ADHD en van het praktijkonderwijs. Dankzij de intensieve begeleiding en de sterke samenwerkingsverbanden met scholen als het ROC Tilburg en het Koning Willem I College, verlaten studenten het bedrijf goed voorbereid op hun toekomstige loopbaan in de transportsector.”

Piotr (Piet) Cnotalski is Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2024

Piotr (Piet) Cnotalski van Jongeneel Transport in Valkenburg is uitgeroepen tot de Beste Praktijkopleider van 2024. Piotr begeleidde de afgelopen acht jaar meer dan twintig studenten. Hij heeft een unieke manier van coachen en geeft zijn studenten veel ruimte om te groeien en fouten te maken waarbij de veiligheid gewaarborgd is.

Jongeneel Transport

Runners-up Beste Praktijkopleider: Eef Verhoeckx en Karen Silleman

De vakjury zet ook de andere genomineerde praktijkopleiders in het zonnetje: “Er kan er maar één de titel winnen, maar ook Eef Verhoeckx van Mercuur Smart Logistics in Venlo en Karen Silleman van P.A. van Rooyen in Mijdrecht beschouwen wij als een voorbeeld voor de branche. Leerbedrijven steunen in hoge mate op de vaak tomeloze inzet, de kennis en kunde en het enthousiasme van de praktijkopleiders. Zij zijn van groot belang voor de toekomst van de studenten, de leerbedrijven zelf en de sector als geheel. Wij feliciteren Eef Verhoeckx en Karen Silleman van harte met hun nominatie. Een prestatie om trots op te zijn.”

STL Talenten 2024

Een speciale categorie zijn de STL Talenten. Als jong talent trots zijn op je vak, met een grote glimlach naar het werk gaan en elke dag het beste uit jezelf halen tijdens jouw leerwerk-traject. Daar gaat het om bij de verkiezing van de beste STL Talenten. Met trots presenteren wij de winnaars:

STL Talent Transport 2024
1. Jelle Stam werkzaam bij Transportbedrijf Schraven B.V.
2. Stan Erens werkzaam bij Convoi International
3. Jessie de Zeeuw werkzaam bij Van Eijk Mobility

STL Talent Logistiek 2024
1. Bart Bartels werkzaam bij Mercuur Smart Logistics B.V.
2. Jori Hoetelmans werkzaam bij H. Essers Logistics Services Company Nederland B.V.
3. Jayden Smetsers werkzaam bij Claassen Logistics.

De top 3 is vastgesteld aan de hand van ingevulde checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur BBL van STL. Alle prijswinnaars zijn door hun adviseur BBL verrast op het leerbedrijf en bij de nummers 1 was ook influencer Badraaf aanwezig.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

×