Clicky

donderdag 13 juni 2024 - 02:29 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsJongen (16) verdacht van slaan Baudet met bierflesje voor rechter

Jongen (16) verdacht van slaan Baudet met bierflesje voor rechter

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie gaat een 16-jarige jongen vervolgen die ervan wordt verdacht politicus Thierry Baudet met een bierflesje op het hoofd te hebben geslagen. Dat bevestigt een OM-woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord.

De jongen, die op het moment van het incident 15 was, wordt verdacht van poging tot zware mishandeling van de partijleider van Forum voor Democratie (FVD) in november 2023 in een café in Groningen.

Omdat het gaat om een minderjarige, wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld. Dat zal in het najaar van 2024 gebeuren, meldt het OM.

Er is ook nog een tweede verdachte in beeld in de zaak. Het zou gaan om de tweelingbroer van de jongen die wordt vervolgd. Het OM moet nog beslissen wat er met zijn dossier gebeurt. Geen van de verdachten zit nog vast.

Baudet werd tijdens een campagne-evenement voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 in een Gronings café aangevallen. Hij hield een hoofdwond over aan de klap met het flesje.

Zaterdag werd duidelijk dat een 33-jarige Oekraïner die Baudet in België met een paraplu sloeg, niet wordt vervolgd. Die aanval was in oktober, toen Baudet een lezing kwam geven in Gent. De politicus liep volgens FVD een lichte hersenschudding op. De Oekraïner krijgt wel een waarschuwing en mag de komende tijd geen andere strafbare feiten plegen. Baudet reageerde boos op Instagram. “Ik ben vogelvrij verklaard. Dit is waanzin. Het rechtssysteem is kapot.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Fietser komt om bij oversteken spoorwegovergang Roermond

ROERMOND - Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang...