Clicky

maandag 17 juni 2024 - 19:43 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerAutomobilist zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen, vrachtwagenchauffeur onder invloed

Automobilist zwaargewond na aanrijding met vrachtwagen, vrachtwagenchauffeur onder invloed [+foto]

KIEL – Zaterdagavond vond er in de omgeving van de uitrit van het tankstation aan de Edisonstrasse in het Duitse Kiel een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een auto.

De bestuurder van de auto raakte ernstig gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagenchauffeur bleek onder invloed van alcohol, meldt de Duitse politie maandagochtend.

Volgens de huidige status van het onderzoek reed de 35-jarige vrachtwagenchauffeur rond 20.50 uur met zijn truck en aanhanger vanaf het tankstation de Edisonstrasse in. Tegelijkertijd reed de 22-jarige automobilist dezelfde weg op en kwam in botsing met de vrachtwagen.

De bestuurder raakte bij de aanrijding ernstig gewond en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Er was grote schade aan de auto. De agenten lieten een arts een bloedmonster afnemen bij de vrachtwagenchauffeur. De man had eerder een vrijwillige ademalcoholtest afgelegd met een alcoholpromillage van 1,79.

De verkeersongevallendienst van Kiel is een onderzoek naar het ongeval gestart.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Beoogd PVV-minister Madlener van Infrastructuur: mooi en realistisch akkoord

DEN HAAG - PVV-Kamerlid Barry Madlener, die waarschijnlijk in het kabinet-Schoof plaatsneemt als minister van Infrastructuur, vindt dat hij uitvoering gaat geven aan een...