Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 13:52 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTientallen doden door Israëlische luchtaanval op tentenkamp Rafah

Tientallen doden door Israëlische luchtaanval op tentenkamp Rafah

RAFAH – Zeker 35 Palestijnen zijn gedood door Israëlische luchtaanvallen op een vluchtelingenkamp in Rafah, in het uiterste zuiden van de Gazastrook. Door de aanvallen vlogen hun tenten in brand. Dat melden Palestijnse gezondheids- en civiele hulpdiensten.

Het kantoor van de Palestijnse president beschuldigt Israël ervan het vluchtelingenkamp opzettelijk als doelwit te hebben gekozen. Israël heeft er volgens de verklaring een “afschuwelijk bloedbad” aangericht.

Een definitief dodental in het Tal Al-Sultan-kamp moet nog worden vastgesteld, aldus een arts. Tientallen vluchtelingen zijn gewond geraakt door de branden, die hulpverleners en de getroffenen nog proberen te blussen.

De Palestijnse Rode Halve Maan zei op X dat een Israëlische luchtaanval een “groot aantal” mensen heeft gedood. En: “Deze locatie was door de Israëlische bezetting aangewezen als humanitair gebied.”

Het Israëlische leger bevestigt dat het een complex in Rafah heeft getroffen “waarin belangrijke Hamas-terroristen actief waren”. Het was derhalve een aanval met “legitieme doelstellingen onder internationaal recht”, waarbij gebruik werd gemaakt van “nauwkeurige munitie op basis van nauwkeurige inlichtingen”, aldus het leger. Het voegde er wel aan toe dat het “op de hoogte is van berichten die erop wijzen dat, als gevolg van de aanval en de brand die daardoor ontstond, meerdere burgers in het gebied gewond zijn geraakt”. Er wordt momenteel onderzoek naar gedaan, aldus het Israëlische leger.

De Israëlische aanval op het tentenkamp was mogelijk een vergeldingsactie. Hamas had eerder op de dag vanuit Rafah raketten afgevuurd op doelen in centraal Israël, waaronder Tel Aviv. Later zondag zei het Israëlische leger in een verklaring dat de luchtmacht als reactie daarop aanvallen op Rafah had uitgevoerd.

Zaterdag voerde Israël ook al luchtaanvallen uit op doelen in Rafah. Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag heeft Israël onlangs opgedragen het offensief in die zuidelijke stad te stoppen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tien nieuwe Scania’s voor Nillezen

OEFFELT – Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. uit Oeffelt heeft een order van tien Scania 460R A4x2 trekkers met 13-liter Super motor geplaatst. Het familiebedrijf...
×