Clicky

zondag 16 juni 2024 - 05:33 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerAanrijding vrachtwagen en bestelbus op Duitse B216, één dode en zwaargewonde

Aanrijding vrachtwagen en bestelbus op Duitse B216, één dode en zwaargewonde [+foto’s]

LÜCHOW-DANNENBERG – Op de B 216 tussen Metzingen en Göhrde vond woensdag een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een bestelwagen. De vrachtwagen botste na de aanrijding tegen een boom.

De vrachtwagenchauffeur, die ernstig gewond raakte, kon zich met behulp van EHBO-ers uit de zwaar beschadigde voertuigcabine bevrijden en werd daarna door de hulpdiensten en twee spoedartsen behandeld en voor verdere behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van het busje raakte dermate ernstig gewond dat hij ter plekke aan zin verwondingen overleed.

Foto: Marlies Meyer, Feuerwehr Göhrde-Metzingen

De hulpdiensten van de brandweer zorgden voor de brandbeveiliging en namen de berging van het slachtoffer over. Daarnaast is een deel van de lekkende bedrijfsstoffen opgevangen met bindmiddelen.

Tijdens de reddings- en bergingswerkzaamheden was de B216 enkele uren volledig gesloten. Na ongeveer drie uur werd de plaats van het ongeval overgedragen aan de politie, die een onderzoek begon naar de oorzaak van het ongeval.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...