Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 03:19 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartDouane vindt 9 miljoen illegale sigaretten in Rotterdamse haven

Douane vindt 9 miljoen illegale sigaretten in Rotterdamse haven

ROTTERDAM – Op 20 mei heeft de Douane met het Combiteam Smoke een partij van 9 miljoen illegale sigaretten onderschept in de Rotterdamse haven.

De Douane trof de partij van 9 miljoen sigaretten aan na een onderzoek van het Combiteam Smoke. Naast de Douane nemen ook de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM) deel aan dit team. De sigaretten bevonden zich in een container die, volgens de opgegeven lading, haspels zou bevatten. De sigaretten worden vernietigd.

Misgelopen inkomsten

Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn afgezet, was de Nederlandse Staat ruim 2,5 miljoen euro aan accijnzen en belastinggeld misgelopen.

Samenwerken in de strijd tegen illegale tabakshandel

De Douane voert samen met de FIOD en het Openbaar Ministerie (OM) een strijd tegen de illegale handel in tabaksproducten. Het Combiteam Smoke is het samenwerkingsverband waarin wij dit doen.

Toezicht op accijnsgoederen

Accijns is een zogenoemde indirecte belasting op de verkoop of het gebruik van bepaalde goederen. In Nederland moet accijns betaald worden over bijvoorbeeld tabak, alcohol en brandstoffen (minerale oliën).

LEES OOK
Douane blijft inzetten op aanpak ondermijnende criminaliteit

De Douane is verantwoordelijk voor het innen van deze belasting en draagt deze af aan de Staat. Ook houdt de Douane toezicht op accijnsgoederen.

Van de opbrengst van deze en andere belastingen betaalt de overheid belangrijke zaken. Denk aan scholen, ziekenhuizen, maar ook veiligheidsdiensten als politie en brandweer.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×