Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 14:54 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTransportsector hoopt op meer geld voor infrastructuur

Transportsector hoopt op meer geld voor infrastructuur

ZOETERMEER – Transport en Logistiek Nederland (TLN) is tevreden dat de formerende partijen na bijna zes maanden tot een hoofdlijnenakkoord zijn gekomen, maar zegt wel op meer geld voor infrastructuur te hopen om Nederland bereikbaar te houden.

Volgens de brancheorganisatie wordt nu te weinig geld vrijgemaakt voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en het aanleggen van nieuwe infrastructuur.

“In het akkoord worden mooie woorden gewijd aan de vis”, zegt bestuursvoorzitter Elisabeth Post. “Maar in de financiële vertaling van het akkoord wordt niet gerept over de boter. Dat baart ons grote zorgen.”

TLN vindt het goed dat PVV, VVD, NSC en BBB hebben aangegeven dat zeventien belangrijke, nieuwe infrastructuurprojecten die nu in de ijskast staan, alsnog worden uitgevoerd. Maar TLN wil meer zekerheid over de realisatie daarvan.

“Het is belangrijk dat de overheid alles op alles zet om te zorgen dat er voldoende middelen, mankracht en stikstofruimte zijn om de infrastructuurprojecten die gepauzeerd zijn ook écht te realiseren. Ook hier komt het aan op de uitwerking van het akkoord door de nieuwe minister van infrastructuur”, aldus Post.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...