Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 03:42 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerTransportsector hoopt op meer geld voor infrastructuur

Transportsector hoopt op meer geld voor infrastructuur

ZOETERMEER – Transport en Logistiek Nederland (TLN) is tevreden dat de formerende partijen na bijna zes maanden tot een hoofdlijnenakkoord zijn gekomen, maar zegt wel op meer geld voor infrastructuur te hopen om Nederland bereikbaar te houden.

Volgens de brancheorganisatie wordt nu te weinig geld vrijgemaakt voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en het aanleggen van nieuwe infrastructuur.

“In het akkoord worden mooie woorden gewijd aan de vis”, zegt bestuursvoorzitter Elisabeth Post. “Maar in de financiële vertaling van het akkoord wordt niet gerept over de boter. Dat baart ons grote zorgen.”

TLN vindt het goed dat PVV, VVD, NSC en BBB hebben aangegeven dat zeventien belangrijke, nieuwe infrastructuurprojecten die nu in de ijskast staan, alsnog worden uitgevoerd. Maar TLN wil meer zekerheid over de realisatie daarvan.

“Het is belangrijk dat de overheid alles op alles zet om te zorgen dat er voldoende middelen, mankracht en stikstofruimte zijn om de infrastructuurprojecten die gepauzeerd zijn ook écht te realiseren. Ook hier komt het aan op de uitwerking van het akkoord door de nieuwe minister van infrastructuur”, aldus Post.

LEES OOK
Oekraïne onderschept vrachtwagen met tientallen die land ontvluchtten
ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×