Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 04:20 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsKlopjacht en protesten na gewelddadige ontsnapping in Frankrijk

Klopjacht en protesten na gewelddadige ontsnapping in Frankrijk

PARIJS – De Franse autoriteiten zijn nog altijd bezig met een klopjacht op een groep criminelen na de bevrijding van de gevangene Mohamed Amra, dinsdag. Die kostte aan twee cipiers het leven, drie andere raakten zwaargewond.

Intussen voeren gevangenenbewaarders door het hele land actie om hun zorgen over hun veiligheid te uiten.

“We hebben veel middelen ingezet om om niet alleen de persoon die ontsnapt is op te sporen, maar ook de bende die hem op deze verwerpelijke manier heeft ontzet”, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken in een interview met de radiozender RTL. Volgens hem waren dinsdag in het departement Eure, waar de ontsnapping plaatsvond, alleen al 450 politiemensen op de been.

Gevangenenbewaarders hebben door heel Frankrijk blokkades opgeworpen uit protest tegen de gewelddadige ontsnapping. Ze eisen dat het aantal verplaatsingen van gevangenen drastisch wordt verminderd. Dat kan bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van videoverbindingen, in plaats van ze fysiek voor een rechter te brengen, stellen zij. Amra was op het moment van zijn bevrijding onderweg van een rechtbank naar zijn cel.

LEES OOK
Frans treinverkeer ontregeld door brandstichtingen langs spoor
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×