Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 07:10 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsGegevens Britse militairen buitgemaakt bij grote hack

Gegevens Britse militairen buitgemaakt bij grote hack

LONDEN – De Britse krijgsmacht is doelwit geworden van een grootschalige hack, melden Britse media. Volgens Sky News en de BBC was de hack het werk van China. De Britse minister van Defensie bevestigt dat er met grote spoed een database offline is gehaald.

Volgens Sky News werd ingebroken in het systeem van een salarisverwerker. Daar zouden gegevens in staan van huidige en voormalige krijgsmachtmedewerkers.

Het gaat volgens de media vooral om namen en bankgegevens, en in sommige gevallen ook adresgegevens. De database werd niet beheerd door de krijgsmacht zelf, zei defensieminister Grant Shapps tegen Sky News.

De Britse minister van Defensie Grant Shapps zal later op de dag het parlement inlichten. Naar verwachting zal hij daarbij niet zeggen dat het om China gaat. Wel zal Shapps volgens zijn ministerie met een plan komen om de defensiemedewerkers te beschermen.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een reactie tegen alle vormen van cyberaanvallen te zijn. Volgens een woordvoerder wordt het fenomeen misbruikt voor politiek gemotiveerde verdachtmakingen door andere landen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...