Clicky

maandag 27 mei 2024 - 01:57 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBemanning van door Iran gekaapt containerschip MSC Aries vrijgelaten

Bemanning van door Iran gekaapt containerschip MSC Aries vrijgelaten

TEHERAN – Iran heeft de bemanning vrijgelaten van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, bekendgemaakt.

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) nam het schip MSC Aries op 13 april in de Straat van Hormuz in beslag. Dit volgde op de belofte van Teheran om een vermoedelijke Israëlische luchtaanval op een Iraans consulaat in Syrië te vergelden.

Amirabdollahian noemt de vrijlating van de 25 bemanningsleden een humanitaire daad. Volgens hem heeft de MSC Aries “maritieme wetten” overtreden. Ook is volgens hem duidelijk dat er een link is met Israël. De MSC Aries vaart onder Portugese vlag. De eigenaar is Gortal Shipping, een bedrijf dat is gelinkt aan Zodiac Maritime van de Israëlische zakenman Eyal Ofer.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...