Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 04:11 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSScheepvaartBemanning van door Iran gekaapt containerschip MSC Aries vrijgelaten

Bemanning van door Iran gekaapt containerschip MSC Aries vrijgelaten

TEHERAN – Iran heeft de bemanning vrijgelaten van een containerschip dat vorige maand in beslag werd genomen. Het vaartuig met Israëlische banden blijft wel onder Iraanse controle. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Hossein Amirabdollahian, bekendgemaakt.

De Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) nam het schip MSC Aries op 13 april in de Straat van Hormuz in beslag. Dit volgde op de belofte van Teheran om een vermoedelijke Israëlische luchtaanval op een Iraans consulaat in Syrië te vergelden.

Amirabdollahian noemt de vrijlating van de 25 bemanningsleden een humanitaire daad. Volgens hem heeft de MSC Aries “maritieme wetten” overtreden. Ook is volgens hem duidelijk dat er een link is met Israël. De MSC Aries vaart onder Portugese vlag. De eigenaar is Gortal Shipping, een bedrijf dat is gelinkt aan Zodiac Maritime van de Israëlische zakenman Eyal Ofer.

LEES OOK
Media: Israël stelde VS op de hoogte van plannen voor aanval Iran
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×