Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:07 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerVeel te zwaar en met ernstige gebreken onderweg: politie plaatst wielklem

Veel te zwaar en met ernstige gebreken onderweg: politie plaatst wielklem [+foto’s]

LEDERHOSE – Afgelopen weekend zijn twee houttransporten onderworpen aan een verkeerscontrole door de Duitse wegpolitie.

Zaterdagochtend zagen de agenten twee Poolse vrachtwagens rijden over de A9 richting Berlijn, vlakbij het knooppunt Lederhose. De agenten vermoedden direct overbelading waarop een controle werd gestart.

De controle vond plaats bij een rustplaats bij het Hermsdorfer Kreuz. Zodra ze de parkeerplaats op reden, konden de agenten al vanaf een afstand de eerste technische mankementen aan een van de trailers zien en horen.

Bij nadere controle bleek dat de remblokken op de A- en B-as van de trailer aan één kant los zaten en niet functioneerden. Verder was het frame gedeeltelijk gescheurd en zaten de bevestigingsbouten van de koppelschotel los. Vanwege de vele gebreken werd de keuring uitgevoerd door een technisch keuringscentrum in Gera. Ook deze deskundigen bevestigden de bevindingen. De trailer mocht niet meer verder rijden.

Foto: Duitse Politie

Nadat het onderzoek was afgerond bleef de vraag over het totale gewicht van de twee houttransporten.

Een daaropvolgende weging bevestigde het aanvankelijke vermoeden van de agenten. Beide combinaties waren met 56.200 kg en 52.940 kg aanzienlijk overbeladen. Verder rijden werd verboden tot het de vrachtwagens waren herladen.

Vanwege de aanzienlijke technische mankementen bij één trekker met oplegger werd er tevens een wielklem gemonteerd om te voorkomen dat deze ook na het herladen verder kon rijden. Deze trailer is niet rijklaar en mag dus pas de weer weg op als de gebreken zijn verholpen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...