Clicky

maandag 27 mei 2024 - 20:09 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsKyiv: in Duitsland doodgestoken Oekraïners zaten in het leger

Kyiv: in Duitsland doodgestoken Oekraïners zaten in het leger

KYIV – De twee Oekraïners die zaterdag zijn doodgestoken in Duitsland, waren volgens Kyiv militairen. De steekpartij vond plaats op het terrein van een winkelcentrum in Murnau am Staffelsee, in de Duitse deelstaat Beieren.

De Oekraïners waren 23 en 36 jaar. Ze waren in Duitsland voor revalidatie na het oplopen van verwondingen in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, aldus het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft de Duitse autoriteiten bedankt voor de arrestatie van de verdachte, een 57-jarige man met de Russische nationaliteit. De minister heeft zijn diplomaten opgedragen de zaak nauwlettend te volgen en voortdurend in contact te staan met de Duitse autoriteiten.

Het openbaar ministerie doet onderzoek naar een dubbele moord. Het motief is op dit moment niet bekend. Zo is onder meer niet duidelijk of de steekpartij gelinkt kan worden aan de oorlog in Oekraïne. Daar is nog geen bewijs voor gevonden, aldus de politie maandag. Het lijkt erop dat de drie mannen elkaar al kenden voor de steekpartij.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS