Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 22:21 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolen bereid tot opslag kernwapens, Moskou waarschuwt voor oorlog

Polen bereid tot opslag kernwapens, Moskou waarschuwt voor oorlog

WARSCHAU/MOSKOU – De Poolse president Andrzej Duda heeft gezegd dat zijn land bereid is tot de stationering van nucleaire bewapening.

Indien de NAVO kernwapens wil plaatsen op Pools grondgebied, bijvoorbeeld naar aanleiding van de mogelijke plaatsing van nucleaire wapens door Rusland in Belarus en de Russische regio Kaliningrad, dan kan dat volgens Duda.

Er zijn op dit moment voor zover bekend Amerikaanse nucleaire wapens in België, Duitsland, Italië, Nederland en Turkije. Verder hebben Groot-Brittannië en Frankrijk kernwapens. Tussen Duitsland en Rusland in zouden geen nucleaire wapens liggen opgeslagen.

Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov is het Westen, met name de VS en de NAVO, met alle steun aan Oekraïne “geobsedeerd met de gedachte dat Rusland een strategische nederlaag moet lijden”. Dit leidt volgens Lavrov tot steeds grotere risico’s op een directe botsing tussen de nucleaire mogendheden in Europa.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...