Clicky

maandag 27 mei 2024 - 11:14 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerDuitse politie haalt slingerend transport met diverse overtredingen van de weg

Duitse politie haalt slingerend transport met diverse overtredingen van de weg [+foto’s]

KEULEN – De Duitse politie haalde donderdagmiddag 18 april een verkeerd beladen vrachtwagen van de Duitse A3 nabij Königsfort van de weg.

Rond 13.15 uur merkten meerdere weggebruikers de in Roemenië geregistreerde vrachtwagencombinatie op de A3 richting Frankfurt op toen de vrachtwagen beladen met twee stacaravans van links naar rechts tussen de rijstroken slingerde. Bovendien stak de getransporteerde lading aanzienlijk buiten de aanhanger.

Bij een daaropvolgende controle van de truck en aanhanger ontdekten de experts dat de twee stacaravans waren vastgezet met zeer poreuze en versleten spanbanden.

.

Bovendien had de chauffeur, die vanuit Nederland richting Roemenië reed, slechts toestemming om één woonunit te vervoeren in plaats van twee. De agenten hebben daarom de chauffeur verboden zijn rit voort te zetten.

Naast verschillende administratieve overtredingen, onder meer vanwege een ontoereikende ladingzekering, hebben de agenten een procedure tot inbeslagname van vermogensbestanddelen tegen de eigenaar van het transport gestart.

Bij deze procedure wordt onder meer berekend hoeveel het bedrijf heeft bespaard nu er geen tweede vrachtwagen hoefde te worden ingezet om de lading te vervoeren. Precies deze zogenaamde ‘winst’ zou dan worden ingenomen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS