Clicky

dinsdag 30 april 2024 - 07:17 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelJenniskens Kraanverhuur schaft twee imposante Scania trucks aan

Jenniskens Kraanverhuur schaft twee imposante Scania trucks aan

NIJMEGEN – Jenniskens Kraanverhuur draait haar hand niet om voor de meest uitdagende hijsklussen en speciaal transport vraagstukken. Om deze bedrijfsbelofte kracht bij te zetten, schafte het Gelderse bedrijf twee imposante Scania trucks aan: een R540 8×2*6 widespread, voorzien van de grootste elektrische autolaadkraan van Nederland, én een extra lage R500 voorloopas trekker met de nieuwe efficiënte Scania Super aandrijflijn.

De Scania R540 kraanauto is uniek in zijn soort. De volledig elektrische Effer autolaadkraan met een vlucht van 36,8 meter en een hijshoogte van ruim 40 meter heeft een hefcapaciteit van maar liefst 125 Tm. Na aflevering door de fabriek werden de vier assen dusdanig gemodificeerd, dat een widespread configuratie met een totaal toegestaan gewicht van 41,5 ton ontstond.

Het voertuig beschikt over een verstevigd innerliner chassis waarmee de vierasser de zwaarste uitdagingen aan kan. Om ook over de voorkant van het voertuig te kunnen hijsen, koos Jenniskens Kraanverhuur voor de R-slaapcabine met een lager dak en werden er steunpoten gemonteerd.

Jenniskens Kraanverhuur

“We zijn er trots op dat ons wagenpark wordt uitgebreid met de grootste autolaadkraan in Nederland die elektrisch kan hijsen”, zegt Jeroen Jenniskens, Transport Manager.

“De kraan kan gebruikt worden zonder dat de truck stationair draait en dat heeft veel voordelen. We kunnen emissie- en geluidloos laden en lossen, wat in bedrijfshallen of op bouwplaatsen voor alle betrokkenen fijn is, en het resulteert in zowel minder brandstofverbruik als minder slijtage van de motor.”

Verstelbare schotel

De tweede Scania die het bedrijf aanschafte is evenmin alledaags. De voorloopas trekker uit de R-serie, die wordt ingezet voor het vervoeren van extreem lange, hoge of brede ladingen met een op maat gemaakte uitschuifbare semi dieplader van Nooteboom, kan met een zwaar transport verklaring tot 72 ton gaan. Dankzij de in hoogte verstelbare schotel kunnen ook standaard trailers gekoppeld worden.

“Hier zijn we lang op aan het puzzelen geweest”, legt Jenniskens uit. “Vanwege onze werkzaamheden is het van belang dat de schotelhoogte zo laag mogelijk is. Maar wel in combinatie met voldoende bodemvrijheid, omdat we vaak op onverhard terrein komen. In samenwerking met Scania is het gelukt om een zo multifunctioneel mogelijke trekker samen te stellen met een schotel die verlaagd kan worden tot één meter.”

Hoogwaardige comfort

Net als de rest van het machinepark van Jenniskens Kraanverhuur zijn beide voertuigen uit de R-serie zeer compleet uitgerust. “Dat is één van de redenen waarom wij wederom voor Scania hebben gekozen. Het hoogwaardige comfort en het rijgedrag maken het kwalitatief een heel goed merk”, verklaart Jenniskens. De jarenlange en prettige relatie met Scania Nijmegen was zijn andere motivatie om uit te breiden met het Zweedse merk. “Ze staan altijd voor ons klaar en wanneer er iets is, wordt het netjes afgehandeld.”

Meest uitdagende klussen

Voor hijsklussen, speciaal transport, interne verhuizingen of een combinatie ben je bij Jenniskens kraanverhuur aan het juiste adres. In 1968 gestart met een zelfgebouwde kraan op een vrachtwagenonderstel is het Gelderse bedrijf inmiddels uitgegroeid tot toonaangevende dienstverlener met 40 medewerkers en een divers wagenpark bestaande uit zes transportcombinaties en 22 hijskranen van verschillende formaten. Het werkgebied bevindt zich overwegend in een straal van 200 km rondom Nijmegen. “We maken af en toe een uitstapje naar München, maar werken voornamelijk voor klanten in Nederland en net over de grens in België en Duitsland”, besluit Jeroen Jenniskens.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Finnair staakt vluchten op Ests Tartu vanwege Russische gps-inmenging

HELSINKI - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen...