Clicky

maandag 27 mei 2024 - 21:32 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerPoolse werkgever gaat Oezbeekse chauffeur met pepperspray te lijf

Poolse werkgever gaat Oezbeekse chauffeur met pepperspray te lijf [+video]

ZWABEN – Op een parkeerplaats langs de Duitse A8 is zaterdagochtend een geschil tussen een vrachtwagenchauffeur en zijn werkgever geëscaleerd.

Volgens de politie had een 31-jarige Oezbeekse chauffeur vrijdagavond zijn trekker met oplegger geparkeerd bij de rustplaats Burgauer See. Hij diende telefonisch zijn ontslag in bij zijn werkgever, omdat hij niet meer betaald kreeg. Er is al langer een conflict tussen de Poolse werkgever en zijn chauffeurs. Er werd maandenlang een parkeerplaats bezet door de chauffeurs vanwege achterstallig loon.

Zaterdagochtend vroeg arriveerde de 41-jarige bedrijfsleider van het Poolse logistieke bedrijf, Lukasz Mazur, samen met een vervangend chauffeur en een andere medewerker bij de rustplaats om ervoor te zorgen dat de vrachtwagen zijn rit voortzette.

Er zou een fysieke ruzie zijn geweest tussen de voormalig werknemer en zijn werkgever. Er werd door de mannen gebruik gemaakt van een zakmes en een pepperspray, aldus de Duitse politie.

Beide mannen werden gearresteerd en kregen vervolgens medische behandeling in een ziekenhuis. Er wordt nu onderzoek gedaan op verdenking van het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel. De bedrijfsleider moest een borgsom in de grootte van vier cijfers betalen.

De chauffeur plaatste na het incident een video op X waarin hij vertelt wat hem is overkomen.

De zaak heeft een voorgeschiedenis: de beschuldigde ondernemer zorgde vorig jaar al voor opschudding in soortgelijke zaken. Op Goede Vrijdag 2023 arriveerde hij met een pantservoertuig en medewerkers van de Poolse veiligheidsdienst op een parkeerplaats aan de snelweg aan de A5 nabij Darmstadt om de trekkers van de chauffeurs die daar staakten op te halen. Deze zaak mondde uit in een grote politieoperatie.

Zondag eiste Stefan Körzell, federaal directeur van de DGB, publiekelijk op X dat de transportvergunning van Mazur wordt ingetrokken.

Mazur ontkent vooralsnog alle feiten. Volgens hem zou de chauffeur juist hém aangevallen hebben in plaats van andersom.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS